BIST 100 9.624 DOLAR 34,67 EURO 36,66 ALTIN 2.971,56
14° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Zamlarla yemeklerin kalitesi düştü, işçiler yemekhanede eylem yaptı

Zamlarla yemeklerin kalitesi düştü, işçiler yemekhanede eylem yaptı

İstanbul Ataşehir’de inşaatı devam eden Acıbadem Hastanesi şantiyesinde yaklaşık 400 işçi, hijyenik olmayan şartlarda, soğuk ve kurtlu çıkan yemeklere karşı dün şantiye yönetimini protesto ederek iş bıraktı.

Birgün'den Deniz Güngör'ün haberine göre, İstanbul Ataşehir’de inşaatı devam eden Acıbadem Hastanesi şantiyesinde yaklaşık 400 işçi, hijyenik olmayan şartlarda, soğuk ve kurtlu çıkan yemeklere karşı dün şantiye yönetimini protesto ederek iş bıraktı. Şikâyetlerine rağmen düzeltilmeyen yemekler ve yemekhane koşuları nedeniyle emekçiler, baretlerini masalara vurarak “İnşaat işçisi köle değildir” sloganlarıyla eylem yaptı. İşçilerin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Şantiye yönetimi eylemin ardından yeni yemek temin etti ve şartların düzeltilmesi için görüşmeler yapıyoruz. Arkadaşlarımız kazanım elde etti diyebiliriz” dedi.

Şantiye içerisinde işçilerin birçok kez yemeklerden şikâyetçi olduğunu hatırlatan Karabulut, “Şantiyede uzun yemek kuyrukları olurken aynı zamanda soğuk ve az yemekler geliyordu. Kimi zamansa kurtlu çıkıyordu. Bugünse yemeğin yine kötü koşullarda önlerine verildiğini gören şantiyede çalışan tüm arkadaşlarımız durumu iş bırakarak protesto etti” ifadelerini kullandı. Son zamlarla birlikte yemeklerle ilgili sorunların tüm şantiyelerde yaşandığına dikkat çeken Karabulut son olarak şunları söyledi: “Özellikle son zamlarla birlikte taşeron yemek firmaları maliyetten düşürmeye çalışıyor. Bu durumu kabul etmiyoruz. Taşeronun kârından ziyade biz sağlıklı yemek koşullarımız için şantiyelere baskı uygulayacağız. Neredeyse tüm şantiyelerde bu tarz sorunlar var ve işçilerin örgütlü hareketiyle bunlara çözüme kavuşur.”