Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Yazar Umut Özkan yok olmak üzere olan bin yıllık insanlık değerlerini kaleme aldı...

Yazar, edebiyatçı, eğitimci Umut Özkan yeni kitabı Gün Yüzüne Dökülenler'de; emekle, alın teriyle, inançla kazanılan bin yıllık insanlık değerlerini kaleme aldı. Özkan kitabında, toplumların yıllardır verdiği barış, kardeşlik ve dostluk mücadelesinin, yerelden evrensele giden uzun ince yolculuğunu irdeledi.

Son yıllarda yaşanan ve unutulmak istenen günlerin sayısı çok fazla… Dünyadaki milyarlarca insan neredeyse her alanda kötü haberler alıyor, en başta sağlık olmak üzere pek çok farklı konuda sınavlar veriyor. İnsanlık bu kötü günleri de arkasında bırakacağı umuduna tutunmak, gelecek güzel günlere inancını kaybetmemek istiyor. Bunun için ise insanoğlu hatırlamak zorunda. Bu zamana nasıl gelindiğini, nerelerden geçtiğini, neleri başardığını… Elbette başarısızlıklar da unutulmamalı, yanlışlara da tekrar bakmalı ve dersler çıkarılmalı.

Yazar, edebiyatçı, eğitimci Umut Özkan da bunun için kalemine sarıldı ve hafızaları tazelemek için toplumsal, güncel, politik pek çok konu üzerinde bir perspektif sunan "Gün Yüzüne Dökülenler" kitabını kaleme aldı.

Özkan’ın yazdığı Gün Yüzüne Dökülenler Karakarga Yayınları’ndan çıktı. Deneme türündeki kitap bir solukta okunacak, tekrar tekrar sayfalarında gezinilecek türde...

Kitabı yazma amacını Özkan, “Unutmak insana özgüdür. Hatırlamak ve unutturmamak için bu kitabı kaleme aldım.” şeklinde açıkladı.

Özkan’ın 2019-2021 yılları arasında çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan yazılarından derlenen Gün Yüzüne Dökülenler, Köy Enstitüleri’nden türkülere, halk edebiyatının izlerinden yazar anılarına kadar güncel-politik pek çok konuya değiniyor, ülkenin bugünlere nasıl geldiğini özetliyor.

Arka Kapak Yazısı:

“Mahallemizde solun bütün renkleri vardı. Karşı mahallede ise sağın tek rengi hâkimdi. Havanın kurşun gibi ağır olduğu günlerdi. Hepsi yirmili yaşlarda, kendi düşüncesinde; ilkeli, idealist ve dürüsttü. Renkli mahalle daha eşit, daha özgür, daha mutlu bir ülke istiyordu. Karşı mahallede şu düşünce hâkimdi: ‘Komünizm bu bahar geldi gelecek, bu renkli mahallenin gençleri var ya onlar getirecek. Ölürüz de buna izin vermeyiz’ diyorlardı. Yıllar geçti ne komünizm geldi ne de başka bir şey. 12 Eylül 1980’de, sokağımızda Evren’in hışmına uğramayan kalmamıştı. Buna rağmen bu toprakları çok seven insanların içinde yaşıyorduk.”

Yazar Hakkında:

Umut Özkan, 1972 yılında, Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Anadolu’nun değişik il ve ilçelerinde Türkçe öğretmenliği yaptı. Yazıları Hürriyet Gösteri Sanat dergisi, Çağdaş Türk Dili, Deliler Teknesi, Çayyolu, Berfin Bahar, Türkü Life, Halk Edebiyatı, KE dergilerinde ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlandı. Halen eğitimci olarak hayatına devam etmektedir. Söz Uçar adlı bir kitabı vardır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER