Burak Erbay, Muğla’nın Marmaris ilçesinde bugün yaptığı açıklamada, pandemi tedbirleri gevşetilmesine rağmen, pandemi sürecinde getirilen ve eğlence yerlerinde gece 12:00’den sonra uygulanan müzik yasağının kaldırılmamasına tepki gösterdi. Erbay, şunları söyledi:
“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
“Türkiye’nin neresine giderseniz gidin herkes mutsuz, herkes umutsuz, herkes önünü göremez durumda. Bugün sabahtan sağlık çalışanlarımız ile birlikteydik. Zor günlerimizde, birçok kardeşimiz, arkadaşımızı da kaybettik. O günler de gidip sığındığımız doktorlarımız ile hemşirelerimize, maalesef ülkemizi yöneten Sayın Cumhurbaşkanı bir laf etti. ‘Giderlerse gitsinler’ dedi. Bu bir vicdansızlıktır. Nefes alamadığımız günlerde başvurduğumuz doktorlara, sağlıkçılara bunu söylemek vicdansızlıktır. Bu yüzden, onların gitmesini söylemek yerine onların çalışma koşullarını iyileştirmemiz gerekir. Buradan bir kez daha zor günümüzde yanımızda olan sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Tam bayram olmasa da 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak istiyorum.
“YASAKLAR KALKTI, MASKE YASAKLARI KALKTI, HES KODU KALKTIYSA BU MÜZİK YASAĞI DA KALKMALIDIR”
Esnafımıza, tarım üreticimize, kime dokunsak zor durumda. Bizim Muğla’mız, tarım memleketi olduğu gibi de turizm cennetidir. Bizler burada turizm ile geçinen insanlarız. Bizim de Köyceğiz’de otelimiz, işletmemiz var. Yıllarca ben de kendi restoranımızda garsonluk yaptım. Ne kadar zor bir iş olduğunu bilen bir kardeşinizim. Bizler, bu turizm sektöründe çalışanlar, barda çalışan, mutfakta çalışan, güvenlik görevlisinden, barmeninden işletme sahibine kadar büyük hizmetler veriyoruz. Verdiğimiz hizmetler karşılığında da ödenen vergiler ile bu ülkeye katma değer sağlıyoruz. Bakın, 2019 yılında 51 milyon turist gelmiş bu ülkeye ve 35 milyar dolar kazandırmışız. Turizm sektörü olarak toplam üç milyon civarı insan bu sektörden ekmek yiyor. Bunu aileler ile çarptığımızda 10 milyon kişiyi etkileyen bir sektördür. Bu sektörü kimse görmezden gelemez, kimse yok sayamaz. Bu ülkenin turizmcileri zor durumda. Birilerinin görmesi lazım. Müzikçiler zor durumda. Bugüne kadar bu sektörü ayakta tutan, bu paranın artmasına katkı sağlayan müzik sanatçıları, barmenler, temizlik görevlileri zor durumda. Artık yasaklar kalktıysa, maskeler kalktıysa artık müzik yasaklarının kalkma vakti de gelmiştir. Biz biliyoruz ki buna karar veren bakan değildir. Buraya gelip ağaçları keserek de bir ev yaptı, Sayın Cumhurbaşkanı’dır ve Marmaris’ten Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz. Marmaris, Fethiye, Ortaca, Bodrum, Antalya, Aydın, tüm bu bölgelerimiz turizmden ekmek yemektedir. Artık bu yasaklar kalkmak zorundadır Sayın Cumhurbaşkanı, artık yeter. Turizmci isyan noktasına gelmiştir. Bu insanlar, eğer turizm olur ise -müzik belli saatten sonra başlar- bu sektörün yürümesi bu yasakların kalkması ile mümkündür. Eğer bu yasaklar kalkar ise işte bu milyonlarca turizmci, emekçi kardeşimiz evine ekmek götürebilecektir. Çocuğuna harçlık verebilecektir. O artan elektrik faturalarını, su faturalarını, kirasını ödeyebilecektir. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum: Yasaklar kalktı, maske yasakları kalktı, HES kodu kalktıysa bu müzik yasağı da kalkmalıdır.”