Katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı, koronavirüs salgını, ekonomi, İş Bankası hisseleri ve bazı sınav tarihlerinin öne alınmasıyla ilgili sorular soruldu.
"Son bir yıl içerisinde sizin ve ailenizin geçim şartları/refah düzeyi nasıl değişti?" sorusuna toplumun yüzde 53.5’i kendisinin ve ailesinin refah düzeyinin son bir yıl içerisinde kötüleştiğini söyledi. Yüzde 11,1’i ise refah düzeyinin son bir yıl içerisinde iyileştiğini belirtti. Geçim şartlarında bir değişim olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde yüzde 34,6 olurken 'fikrim yok' diyenlerin oranı yüzde 0.8 oldu.
Koronavirüsle beraber ekonomik koşulların daha da kötüyleşmesi nedeniyle seçmenlerin yarısı en az bir tür borç ödemesinde zorluk çektiklerini belirtti.Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin oranı yüzde 20,4 ve banka borcunu ödeyemeyenlerin oranı yüzde 17,2 oldu. Seçmenin yüzde 17,7’si faturalarını, yüzde 17,2’si de kirasını ödeyemediğini söyledi. Kişilere olan borcunu ödeyemeyen kesim ise yüzde 17,8 oldu.
Koronavirüs krizi nedeniyle lise ve üniversiteye giriş sınavı tarihlerinde yapılan değişiklikler sorulduğunda ise tarihlerin değiştirilmesini ve öne çekilmesini onaylamayanların oranı yüzde 52,2 oldu. Yüzde 33,9'luk kesim ise bu değişiklikleri onayladığını belirtti.
Katılımcılara sorulan "Hükümet, Atatürk’ün vasiyeti olarak CHP’ye devredilen İş Bankası hisselerinin hazineye devredilmesini istiyor. Hükümetin bu talebini doğru buluyor musunuz?" sorusuna yüzde 42,4 "Doğru bulmuyorum" yanıtını verdi. Yüzde 34,9 ise devri doğru bulduğunu söyledi.