Hakkari Çukurca Kaymakamı olarak görev yaptığı yıllardaki anılarını, kendisine has üslubuyla kaleme alan Ünal Coşkun’un Sınırdaki Cumhuriyet, “Çukurca'da Zamana ve Şehre Tanık Olmak” eseri Ayata Yayınları’ndan çıktı.
ÇUKURCA'DAN FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI
240 sayfadan oluşan eserde, Ünal Coşkun, ülkemizi Çukarca’dan farklı bir bakış açısıyla değerlendirerek, anılarına yer veriyor.
Ünal Coşkun’un, Sınırdaki Cumhuriyet, “Çukurca'da Zamana ve Şehre Tanık Olmak” eserinden;
“Sınırdaki Cumhuriyet” sadece genç ve idealist bir kaymakamın, ismi terör ile ilişkilendirilen bir ilçemize atanmasıyla başlayan yaşanmışlıkların anlatıldığı bir “anı” kitabı değil!
Devletin kimine göre “terör sorunu” kimine göre “Kürt sorunu”na bakış açısının yanlışlıklarının, güvenlik kuvvetleri dâhil tüm kamu kuruluşlarına atanan insanların halk ile kurdukları doğru ve yanlış ilişkilerinin olumlu ya da olumsuz sonuçlarının anlatıldığı muhteşem bir eser.
Bir anı kitabına göre okuduğunuzda inanamayacağınız bilgilere kaynaklık edecek olan kitap çok konuşulacak, tartışılacak iddialara sahip.
Bu kitapta;
Doğu ve Güneydoğu’da halen görece devam eden aşiret sisteminin o bölge de yaşanan her olaya etkilerini…
Yerel yönetimlere seçilecek insanların hangi dengeler gözetilerek aday gösterildiği ve seçildiğini…
Seçilen belediye başkanlarının yeniden seçilebilmek adına ilçedeki kamu görevlileri ile ne tür ilişkiler geliştirdiğini…
Seçimi kaybedenlerin ilçenin en üst düzeydeki yöneticisine bedel ödetme çabalarını…
Akaryakıt kaçakçılığından elde edilen gelirlerin hangi amaçlarla, nasıl kullanıldığını…
Kimi PKK’ya, kimi ölümüne devlete bağlı korucuların oradaki yönetişimi olumlu ve olumsuz yönlerde nasıl değiştirdiğini…
Ve daha neler neler okuyacaksınız."