BIST 100 9.368 DOLAR 34,50 EURO 36,28 ALTIN 2.961,27
6° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Türkiye'nin ilk ve tek zincir balık restoranı: Sur Balık

Türkiye'nin ilk ve tek zincir balık restoranı: Sur Balık

Yeme-içme sektöründe 18 yılı geride bırakan Türkiye’nin ilk ve tek zincir balık restoranı Sur Balık, 7 şubesinde de aynı tazelikte ve sürdürülebilir ürünlerle çizgisini bozmadan, doğal tatlar sunmaya devam ediyor. Yazarlarımızdan Anıl Kurtuldu, 18 yıldır her konuda fark yaratmayı kendine ilke edinen Sur Balık’ın Sarayburnu’ndaki şubesine konuk oldu ve Usta Şef Dursun Çelik’e merak ettiklerini sordu.

Anıl Kurtuldu: Dursun bey kendinizden ve bugüne kadar ki meslek yaşamınızdan bahseder misiniz?

Dursun Çelik : 1975 Rize doğumluyum, evli ve 3 çocuk babasıyım. Okul hayatım boyunca Rize’de kaldım. Lise mezunuyum, çekirdekten yetişmeyim yani işin alaylısıyım. Lise bittikten sonra mutfaktaki aşçılık serüvenim Trabzon’da bir balık restoranında başladı. Aşçılık bizde baba mesleği olduğu için “Kul atadan gördüğünü eylermiş” diyerek bu geleneği benimsedim ve severek meslek hayatıma başladım. Bizde atadan teslim alınan iş kutsaldır, o yüzden aşçılığın yeri bende özeldir. Bizim zamanımızda çok iyi ustalar vardı. Şimdiki gibi reklamla öne çıkan isimler değillerdi. Bizim için her zaman ilham kaynağı oldular.

Türkiye'nin ilk ve tek zincir balık restoranı: Sur Balık - Resim : 1

Anıl Kurtuldu: Sur Balık Sarayburnu ile yollarınız nasıl kesişti ? Menüden bahseder misiniz? Ne tür yenilikler ve farklar kattınız?

Dursun Çelik: Daha önce birlikte çalıştığımız ustamın tavsiyesi ile yollarımız kesişti. Gelenekten uzaklaşmadan, yıllardan beri süre gelen tatları günümüze uyarlamak, yeniliklere açık bir sunum yapmak her zaman tercihim. İşin felsefesi sadece kendi damak zevkini yakalamak değil tüm misafirlerin görsel tatminini ve damak zevkini yakalamak. Herkesin bizim için özel olması bizim felsefemiz. Halk arasında bilinen, geleneksel tatları balık üzerinden uyguladık, kebap, kokoreç ve mantı gibi yenilikler ve farklılıklar kattık.

Anıl Kurtuldu: Nasıl bir mutfak konsepti geliştirdiniz ? Reçete oluştururken neleri göz önüne alıyorsunuz?

Dursun Çelik : Balıkla her şeyin yapılabileceğinin kanıtlandığı bir konsept geliştirdik. Süreç, sürekli yeni tatlar arama serüveniyle ortaya çıktı. Öncelikle tadı kaybetmiyoruz, lezzet önemli, tabii maliyet de göz ardı edilemez. Kaliteli malzemeyi doğru yerde kullanmak gerekir.

Türkiye'nin ilk ve tek zincir balık restoranı: Sur Balık - Resim : 2

Anıl Kurtuldu: Spesiyalitelerinizden bahseder misiniz?

Dursun Çelik : Patlıcanlı balık kebabı, balık mantı, deniz mahsülleri ve lokmayı sayabilirim.

Anıl Kurtuldu: Mutfağınızda yerel ürünlerin kullanımına yönelik yaklaşımlarınızdan bahseder misiniz?

Dursun Çelik: Kendi ülkeme ait ürünleri kullanmak her zaman önceliğimiz ve çok dikkat ediyoruz. Malzemeleri yöresinden almaya önem veriyoruz.

Türkiye'nin ilk ve tek zincir balık restoranı: Sur Balık - Resim : 3

Anıl Kurtuldu: Son olarak siz neler eklemek istersiniz?

Dursun Çelik: Keyif aldığımız sürece üretmek ve yenilenmek mümkün olabilir, diğer türlü bir kısırdöngüdür.