Ne Tür Web Siteleri Bulunmaktadır?
Web sayfası en kısa tanımıyla, web yardımı ile açılan tüm pencerelerdir. Web ise Türkçe ağ anlamına gelmektedir. İnternette arama yapılmasını sağlayan tüm tarayıcılar ise Web Browser olarak isimlendirilmektedir. Web sitesinin tanımına bakıldığında ise, bir dizi web sayfasının ortak bir domainle bağlanması ve sunucularda görünmesi, karşımıza çıkmaktadır.
İnternet siteleri olarak da adlandırılan web siteleri, aslında hepimizin günlük hayatta neredeyse her gün farklı türlerini ziyaret ettiği bir oluşum olsa da bir site kurmanın aslında ne kadar kolay ve hızlı olduğunu anlamak genellikle zordur. İnternet sitelerinin çalışma prensibi anlaşıldıktan sonra isteyen herkes kendine ait bir siteyi rahatlıkla gerçeğe dönüştürebilir.
- Günümüzde çok yerleşik bir kültür haline gelen online satış siteleri, web sitelerinin en göz önüne bulunan örneklerinden bir tanesidir.
- Haber siteleri de benzer şekilde, farklı bir amaçla kurulmuş internet siteleridir.
- Oyun siteleri, son yıllarda çok popüler olan oyun sektörünün oluşturduğu internet siteleridir.
- Tanıtım siteleri, daha akademik kesime hitap eden bir tür olarak internet siteleri içerisinde yer alır.
- Blog siteleri hem kurumsal hem de kişisel olarak oluşturulabilir. Kullanıcıların belirli aralıkla paylaşımda bulunduğu bu siteler de çok sık tercih edilmektedir.
- Kurumsal web siteleri, büyük şirketler ve firmalardan tutun da yeni açılmış hatta henüz açılmamış küçük işletmelerin dahi tercih ettiği bir hazır web sitesi türüdür.
- Kişisel web siteleri, kurumsal sitelerin tam tersi bir politikayla oluşturulmaktadır.
- Paylaşım siteleri dendiğinde sosyal medya platformları akla ilk gelen sitelerdir. Her gün bir fotoğraf ya da başka bir şey paylaşmak için kullandığımız tüm paylaşım siteleri bu türe örnektir.
Web Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dünyanın her tarafında insanların internet kullanıcı olması, aynı zamanda dünyanın her tarafına erişim imkânı sağlamaktadır. Bu nedenle bir web sitesi kurmak sanılanın aksine çok büyük bir girişimdir. İnternet hayatımızın nerdeyse orta noktasında olmasına rağmen bir site kurulumu pek çok internet kullanıcısına çok teknik bilgi gerektiren bir durum olarak gözükmektedir. Sanılanın aksine bir web sayfası kurmak ve bu sitenin kurulumunu yapmak, internete erişimi olan pek çok kişi için çok kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu kurulum aşamasında dikkat edilmesi gereken bazı adımlar şunlardır;
- Kurulacak sitenin amacı net bir şekilde belli olmalı ve tüm planlar bu amaca yönelik yapılmalıdır.
- Bir sitede online satış mı yapılacağı, sitenin tanıtım için mi kullanılacağı yoksa paylaşım sağlamak amacıyla mı tasarlanacağı net bir şekilde seçilmelidir. Bu seçim kurulan sitenin bir netlikle başlangıç yapmasına ve maksimum kapasitede verim sağlamasına yardımcı olacaktır.
- Hedef kitleyi doğru okumak, yeni bir web sitesi için çok önemlidir. Hedef kitlenin belli olması ve bu kitlenin özelliklerinin doğru analiz edilmesi, kitleyi siteye çekmek için gerekli olan ilk adımdır.
- Bir site kurmak için yine sanılanın aksine çok yüksek görsel tasarım ya da grafik bilgisine de gerek yoktur. Bu alanda çalışan pek çok firma kullanıcılarına hazır web tasarımları imkânı sunmaktadır.
Web Sitesi Nasıl Kurulur?
Bir web sitesi kurulumu için, Natro yardım alınacak kaynakların en başında gelmektedir. Tamamen kullanıcı odaklı hazırladığı web sitesi tasarımı fikirleriyle, en baştan sonuna kadar yeni bir site yaratmak için bazı planlar içermektedir. Natro ile yeni bir web sitesi kurma için izlenecek adımlar şunlardır;
- Yeni bir web sitesi için ilk olarak size uygun web sitesi tasarımı ile başlamanız gereklidir.
- İkinci aşamada web sitesinin yayınlanması için bir web sitesi planı seçmek gereklidir. Burada Natro tarafından hazırlanmış planlardan, kendi sektörünüze ya da firmanıza uygun olan teklifleri seçerek, web siteniz için bir sonraki önemli adımı atmış olursunuz.
- Burada seçilen tüm site kurma planlarına dahil olan bazı özellikler ücretsiz alan adı, ücretsiz hosting , ücretsiz hazır tasarımlar ve akıllı site sihirbazıdır. Tüm site kurum planlarında kullanıcılar bu özelliklerden ücretsiz olarak yararlanmaktadır.
- Burada planlar arasında değişiklik gösteren bazı özellikler; fotoğraf yükleme sınırı, ziyaretçi sayısı, e-posta sayısı, modül destekleri ve sayfa istatistikleri olarak sıralanabilir.
- Kullanıcılar bu aşamada kendilerine en çok hitap eden planı seçtikten sonra, planlarında yer alan modüller sayesinde sitelerini geliştirmeye başlayabilir. 26’ya kadar farklı özellik sunan bu modüller tamamen ihtiyaçlarınıza göre size sunulmuştur.
- Ürün Listeleme, Şube Listeleme, Etkinlik ve Davetler, Fiyat Listeleme, Ekip Tanıtımı, Online Sipariş, Foto Galeri, Kampanya Duyurusu gibi farklı modüller bu aşamada kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır.
- Natro’nun web sitesi kurulumunda yardımcı olduğu tüm seçenekler farklı planlarda yer almaktadır.
- Natro’yu ziyaret ederek size en uygun planı kolaylıkla seçebilirsiniz.
- Natro’nun kullanıcılarına sunduğu 7/24 destek sayesinde de karşılaştığınız her türlü problem için yardım alabilirsiniz.