Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Tari̇hi̇ atmosferde gastronomi̇ deneyi̇mi̇: Olden 1772

Eminönü’nün en özel yapılarından, 250 yıllık Muhsinzade Hanı restore edildi ve Han 1772 adıyla otel olarak hizmete girdi. Tarihi dokusuyla şimdiden ilgi odağı haline gelen yapı, “Olden 1772” adlı çok özel bir restorana da ev sahipliği yapıyor.

Eminönü’nün en özel yapılarından, 250 yıllık Muhsinzade Hanı restore edildi ve Han 1772 adıyla otel olarak hizmete girdi. Tarihi dokusuyla şimdiden ilgi odağı haline gelen yapı, “Olden 1772” adlı çok özel bir restorana da ev sahipliği yapıyor.

Bu özel mekanın açılışına Cansel Elçin, Zeynep Tuğçe Bayat, Feride Hilal Akın, Gonca Vuslateri, Birgül Ulusoy, Ahmet Kayakesen, Hivda Zizan Alp, Cem Karcı, Emre Buga , Seçkin Piriler, Gizem Terzi, Sinem Yıldırım , Volkan Karakaş gibi sanat ve cemiyet dünyasının önemli isimleri katıldı.

Geçmişi ve bugünü buluşturan tasarımıyla konuklarına etkileyici bir atmosfer sunan Olden 1772, Karaköy’deki Mesai adlı restoranın da sahibi olan GEN Group tarafından hayata geçirildi. 1772’de hizmete girdiğinden beri farklı amaçlarla kullanılan yapı yatırımcı Gürol Yığar ve Alper Karavar’ın büyük özverisiyle uzun süren bir restorasyon sonucu eski dönemlerine geri döndü.

Anadolu ve İstanbul mutfağının vazgeçilmez tatlarını modern yorumlarıyla konuklarına sunan Olden1772’nin mutfağında yerel ürünlerle üst düzey bir lezzet sunulurken sürdürülebilirlik konusunda da duyarlı seçimler yapılıyor. Midye dolma, lakerda, mantı gibi geleneksel yemeklere yapılan şaşırtıcı dokunuşlarla gastronomiye ilgi duyanlar için çekici seçenekler yer alıyor. Bu alanda çıtayı yükseltirken lezzetten de asla ödün vermeyen Olden 1772’nin menüsü keşkekten tepsi kebabına, balık buğulamadan balıklı su böreğine kadar uzanan geniş yelpazesiyle dikkat çekiyor

Olden 1772, yerli lezzet avcılarının yanı sıra İstanbul’u keşfe çıkan yabancı turistlere de sadece iyi ve kaliteli bir yemek sunmakla kalmayıp, gastronomi kültürümüzü de tanıtmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER