Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Spotify'ın yeni özelliği çok tartışılacak

Popüler bir müzik veri akışı ve podcast servisi olan Spotify, kullanıcıları için bambaşka bir özelliği sunmaya hazırlanıyor. Şirketin, bu ayın başlarında almış olduğu yeni bir patentle, kullanıcıların seslerini dinleyerek müzik önermeyi planladığı ortaya çıktı. Ancak bu özellik, gizlilik gereği her kullanıcının hoşuna gitmeyebilir.

Webtekno'da yer alan habere göre, Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik servisi Spotify, kullanıcılarına daha çok kişiselleştirilmiş bir müzik akışını amaçlayan özelliği sunmak istiyor.

DUYGUSAL DURUMA GÖRE MÜZİK SERVİSİ

2018 yılında başvurulan ancak 12 Ocak itibarıyla onaylanan patente göre Spotify, kullanıcıların duygusal durumuna, cinsiyetine, yaşına ya da aksanına göre müzik önerilerinde bulunabilecek.

SESLERİ DİNLEYİP ANALİZ EDECEK

Gelecek olan teknolojiyle birlikte Spotify, kullanıcılarının seslerini dinleyerek ruh hallerini ve hatta bulundukları ortamı (yalnız, arkadaş grubuyla ya da partide gibi) analiz edecek. Şirketten yapılan açıklamada, “Medya yayın uygulamalarının kullanıcılara kişiselleştirilmiş öneriler sağlayan özellikler sunması yaygın bir uygulamadır” ifadelerini kullanıldı.

RUH HALİ ANLAŞILABİLECEK

Yeni teknolojiyle kullanıcıların ses tonunu, sesteki stres seviyesini ve sesin ritmini analiz edebilecek olan uygulama, insanların mutlu, kızgın, üzgün ya da nötr olup olmadığını anlayabilecek.

AR-GE EKİBİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Patent ile ilgili uyarıda bulunan Spotify ar-ge ekibi, teknolojinin etik tartışmalar dikkate alınmadan uygulamaya konmaması gerektiğini belirtiyorlar. Kişilerin dijital geçmişlerinin son derece kişisel ve hassas olduğunun farkında olduklarını belirten ekip, bu nedenle olası kötüye kullanımların da dikkate alınması gerektiğini, veri kullanımının etik değerleri ihlal eden ve kullanıcıların gizliliği konusunda şeffaf olmayan araştırma ve uygulamaları reddettiklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER