58 yaşındaki Mike Tyson, 27 yaşındaki YouTuber Jake Paul'a karşı: 8 rauntluk maçta kazanan belli oldu
Dünyanın merakla beklediği Mike Tyson-Jake Paul boks maçı sona erdi.
Tüm zamanların en büyük ağır sıklet boksörlerinden biri olarak kabul edilen Mike Tyson (58), ünlü YouTuber Jake Paul (27) ile gösteri maçında karşı karşıya geldi.
PAUL SAYGIDA KUSUR ETMEDİ; TYSON'IN ÖNÜNDE EĞİLDİ
Eski ağır sıklet şampiyonu Tyson, ilk iki raunt atak gözüken taraf oldu. Sonraki rauntlarda rakibine büyük üstünlük kuran Paul, 8 raunt sonunda rakibini puanla mağlup etmeyi başardı.
Karşılaşmanın son saniyelerinde rakibinin önünde eğilen Paul, Tyson'a saygısını gösterdi.
KAZANAN OY BİRLİĞİYLE BELİRLENDİ
8 raunt süren mücadelede hakemler, kazananı oy birliğiyle belirledi. Müsabaka için iki boksöre de 40'ar milyon dolar ödenecek.
Dünya eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson'ın kendisine meydan okuyan YouTuber Jake Paul ile karşı karşıya geldiği organizasyon saat 04.00'te başladı.
Jake Paul-Mike Tyson maçı öncesi Katie Taylor, süper hafif sıklet müsabakasında rakibi Amanda Serrano'ya galip geldi.
STATTA 80 BİN SEYİRCİ VARDI
ABD'nin Teksas eyaletindeki AT&T Stadı'nda gerçekleşen organizasyonu 80 bin seyirci takip etti.
Tyson-Paul maçı, 2 dakika üzerinden 8 raunt olarak gerçekleşti.
Jake Paul, mücadeleyi üç hakemin de ortak kararıyla kazandı.
Paul, maç öncesi bahislerde de favori gösteriliyordu.
PAUL'ÜN 11'İNCİ GALİBİYETİ
YouTube'da 20,8 milyon takipçi ve yaklaşık 7,7 milyar izlenmeye sahip Paul, 2018'de boks kariyerine başladı.
Tyson karşısında profesyonel olarak 12. dövüşüne çıkan 27 yaşındaki ABD'li boksör Paul, 7'sini nakavtla kazandığı söz konusu maçlarda 11. galibiyetine ulaştı.
Kariyeri boyunca "Belki de profesyonel ringe adım atan en vahşi dövüşçü" olarak tanımlanan 58 yaşındaki ABD'li Tyson ise 44'ü nakavt olmak üzere 50 galibiyet aldığı kariyerinde 7. yenilgisini yaşadı.
Öte yandan müsabaka öncesi süper orta sıklette Neeraj Goyat-Whindersson Nunes, yarı orta sıklette Mario Barrios-Abel Ramos ve süper hafif sıklette Katie Taylor-Amanda Serrano maçları da yapıldı.