Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Savcılar arasındaki 'rüşvet' kayıtları ortaya çıktı

Rüşvet aldıkları iddiasıyla görevden uzaklaşan iki İstanbul Cumhuriyet Savcısı’yla ilgili hazırlanan iddianamede savcılardan L.K’.nin Whatsapp üzerinden şüphelilerle yaptığı iddia edilen rüşvet pazarlıklarına dair yazışmalar da yer aldı

Kütahya’da önceki gün kişisel verileri rüşvet karşılığı sattıkları öne sürülen Emniyet İstihbarat Eski Müdürü ile Asayiş Şube Müdürü tutuklanmıştı

Bu olayın ardından şimdi de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevliyken rüşvet aldıkları iddiasıyla görevden el çektirilen iki savcıyla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı.

'RÜŞVET'TEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞLARDI

'Rüşvet', 'Görevi kötüye kullanma', 'Nüfuz ticareti', 'Göreve ilişkin sırrın açıklaması' ve 'Gizliliğin ihlali' suçlarından 7 yıl 10 aydan 28 yıl 6 aya kadar hapisleri istenen iki savcıyla alakalı olarak iddianamede ciddi suçlamalar bulunuyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheliler L.K. ve İ.B.’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli savcı oldukları ve 8 Mart 2019'da HSK tarafından görevlerinden uzaklaştırıldıkları belirtildi.

Görevinden uzaklaştırılan şüpheli L.K.’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun dosyasının şüphelileri olan M.A. ve A.K. ile yakın irtibatlı olduğu iddia edildi. Bu şahıslarla birçok soruşturma dosyası hakkında görüşme ve yazışma yaptığı, bilgi alışverişinde bulunduğu da ileri sürüldü.

PAZARLIK YAZIŞMALARI: “ANKARA USULÜ, YÜZDE 10”

Şüpheli L.K.'nin başka şüphelilerle aralarında geçtiği iddia edilen Whatsapp yazışmalarda rüşvet pazarlıkları olduğu iddia edilen şöyle diyalogların geçtiği iddia edildi.

“Hemen devreye girelim”, “Bitirelim”, “50 bin hazır”, “Abi tamam çarşamba bitermiş fakat rakam az”, “Rakam ne diyorlar”, “Ankara usulü”, “Yüzde on”, “150 bin mi”, “Talep gibi istiyoruz”

Yine söz konusu savcının iş takibi yapıp menfaat teminine çalıştığı ve bir dosyanın davacısından 75 bin 500 lira maddi menfaat sağladığı da öne sürüldü.

GÖREVLİ OLMADIĞI FETÖ SORUŞTURMASINI UYAP'TAN SORGULATMIŞ

İddianamede şüpheli olan savcı L.K.’nin, İsviçre'de şirketi olan ve Türkiye'de yatırım yapmak için gelen bir kişinin FETÖ suçlaması ile ilgili soruşturmasının durumunu yine görevli olmadığı halde ricayla UYAP sisteminden sorgulattığı, dosyanın işlemlerinin hızlandırılması için soruşturma savcısına ricacı olduğu da öne sürüldü.

BİR MİLYON DOLAR KARŞILIĞI BİR KİŞİYİ GÖZALTINA ALDIRDI SUÇLAMASI

Bir avukat, şirket başkanı ve ortağıyla bir restoranda buluşan şüpheli savcı L.K.’nin, bu kişilerle arkadaşını istihbaratçı diye tanıştırdığı, çekleri icraya verilen şirket başkanının şikâyet dilekçesinin nöbetçi olduğu güne verilirse kendisine düşüceğini söylediği, örgüt kapsamında diğer şahısları şüpheli yapacağı anlaşmasına vardığı bilgileri iddianamede yer aldı.

İddianamede şüpheli savcı L.K.’nin işi halledeceğini taahhüt ettikten sonra şirket sahipleriyle işin tamamlanması karşılığında, önden 100 bin dolar, şahısları gözaltına aldırdıktan sonra ise 900 bin dolar olmak üzere bir milyon dolar maddi menfaat elde etmek konusunda anlaştığı öne sürüldü.

RÜŞVET PARASINI ODASINDA TESLİM ETTİLER İDDİASI

İddianamede şüphelinin diğerlerine istihbaratçı olarak tanıttığı kişiden nöbetçi olduğu tarihte adliyede 7. kattaki odasında 60 bin dolar ile “kalan 540 bin dolar” yazılı bir not kağıdı aldığı tespitlerine de yer verildi.

SUÇLANAN SAVCIDAN ‘PARA VERMEDİM DİYE BAŞIMA BUNLAR GELDİ’ SAVUNMASI

L.K.’nin ifadesinde, M.A.’nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bir soruşturmasında tutuklandığında kendisinden para istediğini, bu kişiye para vermemesi nedeniyle bu olayları tamamen uydurduğu, soruşturmayla ilgili işlemlerin usul ve yasaya uygun olduğunu öne sürdü.

L.K.’nin, şüpheli kişilerin kendisinden ya da başkalarından çıkar sağladıklarını bilmediğini, sorgulamaların ön bürodan dahi öğrenilebileceğini, mesajların menfaat temini ya da iş takibi amacıyla olmadığını, bir arkadaşı tarafından kendisine iletilen durumu sorulan konular olduğunu iddia ettiği belirtildi.

Bir davanın davacısı olan M.Ö.’den gelen paranın ise kendisine burs şeklinde gençlere yardım etmek için peyderpey gönderildiğini iddia eden L.K.’nin bu amaçla para sarf ettiğini söylediği kaydedildi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER