BIST 100 9.695 DOLAR 34,66 EURO 36,58 ALTIN 2.954,38
10° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Palamut alırken dikkat! Palamut diye tombik satıyorlar

Palamut alırken dikkat! Palamut diye tombik satıyorlar

Balık alırken dikkat! Tezgahlarda palamut diye satılan balıkların 'tombik' olduğu ortaya çıktı! 'Fakir pirzolası' palamudu, tombikten ayırmak çok da zor değil.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle 1 Eylül’de başlayan balık sezonunda balıkçılar, ağlarda palamut göremedi.

En çok tercih edilen balıklar arasında yer alan, fiyat/porsiyon kıstasıyla halk arasında ‘fakir pirzolası’ olarak adlandırılan palamudun azlığını fırsat bilen balıkçılar vatandaşı aldatıyor. Palamuda benzeyen tombik ‘palamut’ etiketiyle satıyorlar.

DİŞİ OLMAYAN BALIK PALAMUT DEĞİLDİR

Palamudu tombikten ayırmak çok da zor değil:

* İlk olarak balığın dişlerine bakılması gerekiyor. Palamudun dişleri vardır ancak tombiğin dişleri yoktur. Dişi olmayan balık, palamut değildir.

* Palamudun yüzeyinde çizgiler varken, tombik beneklidir. Buradan da iki balık arasındaki fark rahatlıkla anlaşılabilir.

* Aldığınız balığı ‘takoz’ biçiminde kestirin. Balık kesildikten sonra eti beyaz ise o palamuttur. Tombiğin eti siyah olur ve genellikle lakerda yapımında kullanılır.