Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

MEB'den yeni uygulama: 81 ilde gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguluyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan ortak değerlendirme sınavı saat 10.00’da ülke genelinde 81 ilde başladı ve sınav bitti.

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguluyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan ortak değerlendirme sınavı saat 10.00’da ülke genelinde 81 ilde yapılmaya başladı. Sınav az önce bitti.

Uygulamanın amacının söz konusu kurslar aracılığıyla öğrencilerin elde ettikleri kazanımları ölçmek, bu konuda onlara geri bildirimde bulunmak ve kursların etkinliklerini artırmaya yönelik, veriye dayalı bir alt yapı oluşturmak olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bunun için çalışmanın 81 ilin tamamını kapsayacak şekilde tasarlandığını ifade etti.

"GERİ BİLDİRİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Bakan Özer, destekleme yetiştirme kurslarına ilişkin mevcut durumu daha net görüp değerlendirmek ve yapılabilecek iyileştirmeleri şekillendirmek adına uygulamanın önemli olduğunu aktararak şunları kaydetti:

“6 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm kademelerde tam zamanlı ve yüz yüze olarak eğitim öğretime başlandı. Okullarımızın açılmasıyla beraber öğrencilerimizi özellikle önceki öğrenme kayıplarını telafi etmelerinde desteklemek amacıyla kademeli olarak ilk önce 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin, daha sonra sırasıyla 7, 11. sınıf ve 6, 10. sınıf öğrencilerinin faydalanması için okullarımızda destekleme yetiştirme kurslarımızı hafta içi ve hafta sonu yüz yüze olacak şekilde ücretsiz olarak açtık. Bu kurslarımızın mevcut durumuna ve verimliliğine ilişkin geri bildirim bizim için önemli. Bu bağlamda yürüttüğümüz izleme ve değerlendirme ortak sınavı kapsamında Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, sosyal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya derslerinin her birinden sorular içeren otuz üç farklı kitapçık oluşturuldu. Salgın koşullarından dolayı öğrencilerimizin kurs aldıkları tek bir dersin sınav uygulamasına katılmaları ve sınav süresinin kırk dakika olması planlandı. Sonuçlar yalnızca destekleme yetiştirme kurslarında yürütülecek iyileştirme çalışmalarına yön vermekte kullanılacak ve kesinlikle herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacak.”

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER