Reuters'in haberine göre görüşmenin ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.
Putin geçtiğimiz günlerde, Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etmiş, “Seçim zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin başı olarak özverili çalışmalarınızın doğal bir sonucu, Türk halkının devlet egemenliğini güçlendirme çabalarınıza ve bağımsız dış politikanıza desteğinin açık bir kanıtı” demişti.
RUSYA VE ANKARA ARASINDA SEÇİM SATHI MAİLİNDE YAKIN TEMASLAR
Rusya’nın seçime kısa süre kala Ankara olarak kurduğu siyasi temaslar dikkat çekti. Geleneksel olarak bir ülkede seçim yaklaşırken yakın olduğu ülkeler seçim sonuçlarına ve demokratik süreci etki etmemek adına resmi ziyaretlerden kaçınırken, Rusya alışılmışın dışında adımlar attı.
Rusya, seçime 4 gün kala 10 Mayıs’ta Rusya-Türkiye-İran ve Suriye arasında yapılan dışişleri bakanları toplantısına Moskova’da ev sahipliği yaptı. Bu toplantıda Türkiye ve Suriye dışişleri bakanları 2011’den bu yana ilk kez birlikte fotoğraf verdi.
14 Mayıs'ta gerçekleşecek potansiyel bir iktidar değişikliğinde, bu toplantıda alınan kararları devam ettirip ettirmemek yeni iktidarın hükmünde olacak. Toplantının tarihi, AKP iktidarının seçime kısa süre kala bir diplomatik zafer aradığı yorumlarına sebep oldu. Öte yandan Şam, daha önce seçimlerden önce ciddi normalleşme adımları atma taraftarı olmadıklarının sinyallerini vermişti.
Yine 10 Mayıs’ta iki kaynak, Reuters'a konuşan iki kaynak, Türkiye'nin Rusya'ya yapılacak 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesini 2024'e kadar ertelediğini açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 7 Nisan’da Türkiye’yi ziyaret etmiş, 27 Nisan’da da Putin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni’nde görüntülü bağlantı ile açıklamalarda bulunmuştu.