Milliyet’te yer alan habere göre, hackerların kullandığı yeni yöntemler arasında popüler uygulamaların bir kopyası oluşturuluyor. Siz güvenilir bir uygulama olarak indiriyorsunuz ancak o sahte uygulama telefonunuza giriyor ve sizin bilgilerini çalıyor. Pek çok kişisel bilgiye ulaşmayı sağlayan sahte uygulamalar kullanıcıları tehdit ediyor.
DOLANDIRICILARIN KULLANMASINA NEDEN OLABİLİYOR
Bir siber güvenlik şirketi olan BitDefender, dolandırıcıların yeni yönteminin popüler uygulamaları klonladığını söylüyor. Kullanıcıları kandıran bu uygulamalar kişilerin bilgilerinin çalınmasını ve pek çok şekilde dolandırıcılıkta kullanılmasına neden olabiliyor.
Yeni ortaya çıkan dolandırıcılık yönteminde Android kullanıcıları hedefte. Bir Android kullanıcısıysanız hemen telefonunuzu kontrol etmeli ve cihazınıza böyle bir uygulamanın indirilip indirilmediğini öğrenmelisiniz. Eğer yanlışlıkla da olsa bu 6 uygulamadan biri telefonunuzda yüklüyse hemen silmeniz gerekiyor.
BU UYGULAMALARA DİKKAT
Siber güvenlik şirketi BitDefender, Google Play Store üzerinde gerçekleştirdiği araştırmayı Android telefonlarla kesinlikle bulunmaması gereken uygulamaları listelemiş oldu. Bu uygulamalar arasında ise Book Readr, Pluto TV, Kaspersky: Free Antivirus, VCL Media Player, Uplift: Health and Wellness App, Gosuslugi.ru gibi uygulamalar yer alıyor.
Söz konusu uygulamalar ise binlerce kişiye ulaşıyor ve bu sayede kullanıcıların kişisel bilgilerini çalıyor. Hem uygulamanın ismi hem de logosu konusunda resmen 'sahte ama gerçekmiş gibi görünen' uygulamaları geliştiren bu insanların amacı, kullanıcıları kandırarak kişisel bilgileri çalmak.
YÜKLEYENİ YAKAN UYGULAMALAR
Akıllı telefonların batarya performansı kağıt üstünde her ne kadar 'mükemmel' olarak görünse de işler kullanıma geçince değişebiliyor. pCloud tarafından hazırlanan yeni bir raporda ortaya çıktığı kadarıyla masum görenin mobil uygulamalar, telefonların bataryasını yiyip bitiriyor.