Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Katılımcı sözlüklerde 16 yıl aradan sonra yaşanan değişim

Katılımcı sözlüklere bir yenisi daha eklendi. normalsozluk.com 2020 yılında sessiz sedasız bir şekilde açılmasına karşın, birkaç ay içerisinde interaktif sözlükler sıralamasında ekşi sözlük’ten sonra en büyük ikinci sözlük olmayı başardı.

Katılımcı sözlüklere bir yenisi daha eklendi. normalsozluk.com 2020 yılında sessiz sedasız bir şekilde açılmasına karşın, birkaç ay içerisinde interaktif sözlükler sıralamasında ekşi sözlük’ten sonra en büyük ikinci sözlük olmayı başardı.

Tam 16 yıldır Uludağ Sözlük 2.lik koltuğundaydı.

Türkiye’de gündeme yön veren katılımcı sözlükler için sıralama on yılı aşkın bir süredir sabitti. Sözlük kültürünü Türkiye ile tanıştıran ve 1999 yılında kurulan Ekşi Sözlük, kurulduğu tarihten bu yana 1.lik koltuğundan hiçbir zaman kalkmadı.

Ekşi Sözlük’ün hemen arkasında ise 2006 yılından beri uludağ sözlük gelmekteydi.

2020 yılının Kasım ayında, küfürsüz sözlük konsepti ile açılan normal sözlük ise, birkaç ay içerisinde çok ciddi talep gördü. Bir anda binlerce yazara ulaşan normal sözlük, tam 16 yıldır değişmeyen sıralamayı da değiştirerek, 2.lik koltuğuna oturdu.

Normal Sözlük’ü Farklı Kılan Nedir?

1999 yılından günümüze kadar onlarca sözlük açıldı, birçok farklı proje denendi.

Ancak dikiş tutturan çok az sözlük oldu.

Peki normal sözlük’ü 16 yıl aradan sonra 2.lik koltuğuna oturtan ne oldu?

Bu zamana kadar hiçbir sözlük konseptinde olmayan özellikleri bu platformda görmeye başladık..

Öncelikle sözlük küfürsüz bir konsept ile yayın yapıyor. Katılımcı sözlükler tarihinde bu bir ilk.

Bununla beraber, kendilerine ait bir sözlük kütüphaneleri var. Bu kütüphanenin içerisinde yüzlerce kitap bulunuyor. Üyeleri istediği kitap için talep formu doldurdukları takdirde, o kitabın sahibi olabiliyor.

Ücretsiz kitap birçok yazarını cezbetmiş duruyor. Sitelerinde yazan bilgiye göre, bu zamana kadar 250’yi aşkın yazarını kitap ile buluşturmayı başarmışlar.

Bilhassa son 2 sene içerisinde artan kitap fiyatları ile birçok öğrenci kitap tedariği yapmakta zorlanırken, böylesine bir proje ile 250’yi aşkın kişiye doğrudan kitap ulaştırmak bu mecrayı 2.liğe taşıyan kriterlerden birisi gibi duruyor.

Ayrıca bir de 24 saat yayın yapan bir sözlük radyoları var. Bu radyoda yazarlar dilediği konuda canlı yayınlar yaparak, diğer sözlük yazarlarının da katılımı ile interaktif yayınlar yapmaktalar.

Radyoları sözlük dışına da açık olmasına karşın yayıncıların tamamını kendi yazarlarından oluşuyor.

Sözlük platformlarının daha önce bir köy okulunun inşaatına destek olduğunu görmemiştik.

Normal Sözlük, üyelerinin katılımı ile Batman ve Diyarbakır’da 2 farklı köy okulu'nun inşaatına destek oldu. Kütüphanesi olmayan bu iki okula önce kütüphane yaptırıp, sonrasında bu kütüphanenin içerisini kitap ile doldurdu.

https://normalsozluk.com

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER