Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün gıda fonu (EIT Food) tarafından desteklenen Empowering Women in Agrifood (EWA) programı, Impact Hub İstanbul’un gıda ve tarım girişimcilik platformu Foodback ve Topraktan ortaklığında, Türkiye’de tarım ve gıda sektöründe kapsayıcılık ile çeşitliliği teşvik etmek, kadın
Bu sene üçüncüsü düzenlenen programa 400’ün üzerinde başvuru yapıldı. EIT Food tarafından iletilen kriterler ışığında değerlendirilen başvurulardan önce 25 kişilik bir
Programa seçilen girişimler
Porion: Berfu Safranbolulu’nun girişimi Porion, çölyaklılar için her türlü gıdanın içindeki gluteni dakikalar içerisinde ve hassas derecelerde tespit edebilen; cepte taşınabilir, kolay kullanılabilir ve şarj edilebilir bir biyosensör üretmektedir.
: Deniz Sapaz’ın girişimi SoilBiome, eDNA yöntemiyle tür düzeyinde tespit edilecek endofitik bakterilerle bitki direncini ve verimini artıran, bitkiye özel gübre destekleyici preparat geliştirmektedir.
Limonita: Deniz Yoldaç’ın girişimi Limonita, sürdürülebilir ve bütün canlıların yaşam hakkına saygılı bir dünya için çalışan vegan bir mutfak ve bitkisel et üreten vegan bir kasaptır.
: Dilara Üzünlü’nün girişimi T2B, arıcılık otomasyonu, yaşamsal veri toplama, veri analizi, operasyon planlaması ve operasyon kontrolü sağlamaktadır.
Şarapp: Ece Cankat’ın girişimi Şarapp, gastronomi dünyasında önemli role sahip olan şarabın teknolojiyle birleşmesiyle ortaya çıkan bir mobil uygulama sunmaktadır. Türkiye’nin üzüm çeşitliliğini ve üzümlerin özelliklerini anlatan, gastronomi haberlerinin, etkinliklerinin yer aldığı, kullanıcıların damak tatlarını öğrenebildiği bir platformdur.
: Nerve Cansu İşeri’nin girişimi
Farmhood: Selin Arslan’ın girişimi Farmhood, tarımsal kaynakları korumak, tarımsal üretimin değerini artırmak ve israfı azaltmak için Freeze Dry yöntemi başta olmak üzere gıda teknolojilerinden faydalanarak doğallığını kaybetmemiş sağlıklı gıdalar geliştirmektedir.
Sumatrix: Semra Ünal Yıldırım’ın girişimi Sumatrix, bakterileri kullanarak organik atıkları biyolojik olarak parçalanabilen biyoselüloz polimerlere dönüştürmektedir.
Biopols: Sena Tarım ve Gökçe Tidim’in girişimi Biopols, doğal moleküllerle zenginleştirilmiş biyopolimer kompozitleri kullanarak gıdaların daha uzun süre taze saklanmasını sağlamaktadır.
NFS Fonksiyonel Gıda: Tuğba Özbek’in girişimi NFS, günlük gıdaları doğal kaynaklardan, doğal proseslerle elde edilmiş fonksiyonel besin öğeleriyle zenginleştirmekte ve gıdayı beslenmenin ötesine taşıyarak, fonksiyonel gıdalar üretmektedir.
“İki yılın girişimcileriyle birlikte büyüyerek kendi ekosistemimizi yarattık”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Impact Hub İstanbul Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu, Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz EWA Programı, Türkiye’de
Programa başvuru kriterleri
Programa, kurucusu veya kurucu ortağı kadın olan Türkiye’deki girişimciler
İlgili Kişi:
Ulaş Dağlıoğlu
GARAJ PR
05447345221
ulasd@garajpr.com
EIT Food Hakkında:
Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT), Avrupa'nın yenilik kapasitesini güçlendirmek için 2008 yılında Avrupa Birliği tarafından oluşturulan bir AB organıdır. EIT, AB'nin araştırma ve yenilik çerçeve programı olan Horizon 2020 programının bir parçasıdır.
Foodback Hakkında:
Impact Hub İstanbul
Topraktan Hakkında: