Marmara Üniversitesi’nin Anadoluhisarı yerleşkesi, geçen günlerde Boğaziçi Üniversitesi’ne tahsis edildi. Bu tahsis üniversitenin 2016 yılından bu yana elinden alınan 5’inci kampüs oldu.
İlk olarak Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2016 yılında Maliye Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı ve TOKİ’yle imzaladığı anlaşmanın ardından 3 kampüsünü elinden çıkardı. İletişim ve Diş Hekimliği Fakültelerinin bulunduğu 26 bin metrekarelik Nişantaşı kampüsü, rezidans ve konut inşa edilmesi için üniversiteden alındı. Bahçelievler kampüsü, 4 bin 670 metrekaresi konut ve ticaret alanı olması için üniversite alanı statüsünden çıkarıldı. Üniversitenin Halkalı kampüsünde ise 2016 yılından imzalanan anlaşmadan sonra eğitim verilemiyor.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, geçen yıl bulundukları Acıbadem kampüsünden Üniversite’nin Dragos kampüsüne taşınma kararı alındıktan sonra öğrenciler ve akademisyenler eylem yapmış ve Marmara Üniversitesi geri adım atmıştı. Marmara Üniversitesi’nin Haydarpaşa yerleşkesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilirken, Hukuk Fakültesi ise Göztepe’ye taşınmıştı.
KAYBETMEK İSTEMİYORUZ
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Selen Döner, ‘’Haydarpaşa’dan Göztepe’ye 2 yıl önce taşındık. İlk taşındığımız sırada okul rezaletti, şantiye halindeydi. Amfilerin içi tamamlanmamıştı. Prizler yerinde değildi, kablolar sarkıyordu.’’ dedi. Döner, Anadoluhisarı’ndaki arkadaşları için dayanışma içerisinde olduklarını belirterek ,‘’Bir başka kampüsümüzü daha kaybetmek istemiyoruz’’ ifadelerini kullandı.
KİMSENİN HABERİ YOKTU
Marmara Üniversitesi Anadoluhisarı yerleşkesinde Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olan Akif Güneş, Göztepe’ye ne zaman taşınacaklarının bile net olmadığını belirtti. Güneş, ‘’Tamamen bir belirsizlik üzerine kurulu, öğrencileri umursamayan bir politika yürütülüyor. Yapılan resmi bir açıklama yok. Ne zaman taşınacağımız bile net değil. "Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Göztepe’ye taşınacağı konuşuluyordu. Ancak, yerleşkemizin bir başka üniversiteye tahsis edileceğinden, benim bildiğim kadarıyla ne öğrencilerin ne de akademisyenlerin haberi vardı. Akademisyenler de kararı kendi rektörleri ya da dekanından değil, Boğaziçi Üniversitesi’nin rektöründen öğrendiler. Kimsenin haberi yoktu’’ dedi.