Türkiye’de de salgın sürecinde yaşananlar zaman zaman tartışma konusu oluyor.
Gazeteci Kavel Alpaslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ikinci kez koronavirüse yakalandığında yaşadıklarını aktardı.
Alpaslan, ikinci kez virüse yakalanınca test yaptırmakta ve ilaca ulaşmakta yaşadığı sorunları anlattı.
“BU SEFER SÜREÇ ÇOK DAHA AĞIR İŞLİYOR”
Gazeteci Kavel Alpaslan şunları kaydetti:
“Üç ay sonra Covid testim ikinci kez pozitif çıktı. Bu sefer süreç çok daha ağır işliyor. Şimdi günlerdir hasta halimle uğraştığım saçmalıkları anlatacağım ki sağlık sisteminin nasıl allak bullak olduğu görülsün.
Altı gün önce beraber yaşadığım kız arkadaşım kendini kötü hissetmesi üzerine test yaptırdı ve sonucu aynı şekilde ikinci kez pozitif çıktı. Bir yığın ilaçla birlikte eve döndük. Benim sonucum negatifti, ama temaslı olarak ben de karantinaya girdim ve ihtiyaçlarla ilgilendim.
Birkaç gün sonra ben de kendimi kötü hissetmeye başladım ve bana söylendiği üzere 112’nin Covid servisini aradım. Temaslı olarak evde test için geleceklerini, hakkımda kayıt oluşturduklarını söylediler. Günler geçti arayan eden olmadı.
“HENÜZ ÜÇ AY ÖNCE COVİD OLDUĞUMUZ İÇİN SİSTEMİN ARKADAŞIMI KABUL ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”
Tekrar aradığımda ilçe sağlık müdürlüğünü aramam gerektiği belirtildi. Aradığımda henüz üç ay önce covid olduğumuz için sistemin arkadaşımı kabul etmediği, dolayısıyla benim de temaslı kabul edilmediğim söyledi. Test yapamayacaklarını, il sağlıkla konuşmam gerektiğini söylediler
İl sağlık numarası, kıyametten beri meşgul çalan bir numara. Onlarca kez aradım açan eden yok. Bakanlığı aradım, tekrar ilçe sağlığı ara dediler...
Yine arayan eden olmadı, eyvallah özel hastanede test yaptırdım, sonucum pozitif çıktı. Tabii bu sırada sağlık durumum da gittikçe kötüye gitti. Hastaneyi aradığımda ilaçlarımı sağlık bakanlığınca alınıp bana teslim edileceği söylendi.
“İLÇE SAĞLIK BANA İLAÇ TEDAVİSİ UYGULANAMAYACAĞINI SÖYLEDİ”
Uzun bir telefon trafiğinden sonra yine Beyoğlu İlçe Sağlık, bana ilaç tedavisi uygulanamayacağını söyledi. Çünkü ilk pozitiften en az üç ay sonra ilaç tedavisine başlanıyormuş, bense bir haftayla ilaç kullanamıyormuşum.
Peki, diyelim öyle. Neden benimle aynı zamanda ilk pozitif sonucu gelen arkadaşıma bir kamyon dolusu ilaç veriliyor o halde? Kim doğru söylüyor? Hangi yöntem doğru? Ben bu halde neden telefon telefon gezmek zorundayım? Hastane neden ilaçları al diyor? Neden kimse dönüş yapmıyor?”