Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Hekimlerden 1 Mayıs çağrısı

Hekim Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası İstanbul Şubesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’deki Cumhuriyet Anıtına çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı.

Hekim Birliği Sendikası İstanbul Şubesi tarafından okunan 1 Mayıs tarihli basın açıklamasında hekimlerin sorunlarına dikkat çekildi. Açıklamada "Hiçbir ayrım gözetmeksizin mali haklarımıza kavuştuğumuz, şiddetten uzak bir çalişma ortamının en kısa zamanda tahsis edilmesini bekliyoruz” dendi.

HEKİMLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARINDA KRONİKLEŞEN SORUNLAR VAR

Hekim Birliği İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada; resmi mevzuat yerine sosyal medya tweetleri gerekçe gösterilerek ek randevular oluşturulduğuna dikkat çekilerek, “hakkıyla çalışma “yerine hekimlere angaryalar yüklendiği belirtildi.
Hekime yönelik şiddetin cezasının yetersiz kalmasının yanı sıra Sağlık Bakanlığının “184 SABİM” hattının hekimleri şikâyet, tenkit ve tehdit aracına dönüştüğüne de vurgu yapılıyor.
Açıklamada, mevcut haliyle SABİM’in psikolojik şiddet aracına dönüştüğüne dikkat çekilerek derhal kapatılması çağrısında bulunuldu.


DEPREM HEKİMLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARINI DAHA DA ZORLAŞTIRDI

Hekimlerin var olan sorunlarına Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizde felakete neden olan depremin zorluklarının eklendiği kaydedildi.
Hekim Birliği İstanbul Şubesi açıklamasında şu sözlere yer verildi:
“Afet bölgelerindeki meslektaşlarımız mental ve fiziki olarak ağır şartlarda yaşamak ve çalışmak zorunda kalmışlardır. Asistan kekimler temel yaşamsal ihtiyaçlara bile ulaşamamanın yanı sıra o bölgelerde mevcudiyetlerinin asıl sebebi olan eğitimlerinden de mahrum kalmaktadırlar. Mevcut şartlar asgari barınma, hijyen ve yaşam koşullarını bile sağlayamazken hem asistan Hekimlerin sorunlarının çözümü için eğitimlerinin de aksamayacağı bölgelere nakillerinin yapılmasını, hem de bölgede afetzede olan tüm meslektaşlarımızın nakilleri konusunda kâğıt üstünde değil sahada karşılığı olan somut adımların derhal atılmasını zaruri görüyoruz.”
Devlet hizmet yükümlülüğü kadrolarının çoğunun deprem bölgesine çıktığına dikkat çekilen açıklamada hekimlerin ve ailelerinin barınacak bir yer bile bulamadıkları belirtildi. Deprem bölgesindeki devlet hizmet yükümlülüğü süresinin diğer bölgelerle eş tutulmasının adaletsizliğe yol açtığı da açıklamada yer buldu.
Açıklamada yer alan önemli konulardan biri de hekim gelirleri ile ilgili oldu. Hekimlerin çoğunun teşvik ve performansa dayalı yanlış bir gelir uygulamasına tabi tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada; ekimlere emekliliğe yansıyan TEK KALEM MAAŞ ödenmesinin zorunlu olduğu belirtildi.


DEPREMZEDE HEKİMLERİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Hekim Birliği,tarafından, depremzede hekimlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için 19-20 Mayıs tarihlerinde Antalya’da bir çalıştay düzenleyecek. Hekim Birliği yöneticileri ve temsilcilerinin yanı sıra depremzede hekimlerin ve basin mensuplrının da katılacağı çalıştayda iki gün boyunca sunulan çözüm önerileri bir rapor olarak yayınlanacak.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER