BIST 100 9.424 DOLAR 38,04 EURO 43,21 ALTIN 3.915,56
12° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

İBB'ye yönelik Medya A.Ş. Operasyonu... İmamoğlu ve Ongun dahil 106 kişi hakkında gözaltı kararı

'CHP'de para sayma görüntüleri ve 'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekter Yardımcısı Mahir Polat, Reform Ensititüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan'ın da aralarında olduğu 106 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler gözaltına alınıyor.

Başsavcılıkça, İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan başlatılan soruşturmalar sürüyor.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI ÖN SEÇİMİNDE ÜYE OLMAYANLAR DA OY KULLANABİLECEK

CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapacağı ön seçimde kurulacak 'Dayanışma Sandığı' ile parti üyesi olmayanlarda oy kullanabilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, sosyal medya hesabı üzerinden 23 Mart'ta yapılması planlanan ön seçime dair açıklama yaptı. Çiftçi paylaşımda, "23 Mart 2025 Pazar günü gerçekleştireceğimiz önseçimde, 22 Mart Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar partimize, baba ocağına gelen tüm üyelerimiz de seçim günü sandığa gelen tüm yurttaşlarımız da oy kullanabilecek. Partimize üye olmayan ancak bu darbe girişimine dur demek isteyen yurttaşlarımız için kuracağımız 'Dayanışma Sandığı'na ilişkin tüm bilgileri yarın sabah itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Önseçim sürecimiz, siyasi tarihimizin gördüğü en büyük dayanışma ve beraberlik günü olarak tarihe geçecek. Darbeye karşı demokrasiyi savunmak için mücadelemizi hep birlikte büyütecek; bu karanlığı yıkacak, halkın iktidarını mutlaka kuracağız" dedi.

İMAMOĞLU'NDAN VİDEOLU MESAJ
Video Player is loading.
Süre 0:00
Toplam Süre -:-
Yüklendi: 0%
Yayın Tipi CANLI
Kalan Süre 0:00
 
1x
Advertisement

-

İBB MECLİSİ CHP GRUBU, İMAMOĞLU YENİDEN GÖREVİ BAŞINA GELİNCEYE KADAR İBB MECLİSİ'Nİ TERK ETMEME KARARI ALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu, "Bizler İBB Meclis Üyeleri olarak bu Mecliste, İstanbul’un muhafızı Ekrem Başkanımızın yolunda, İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız ve Başkanımız yeniden görevi başına gelinceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ve Meclis’ini terk etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANI KABOĞLU, GÖZALTINDAKİ İBB BAŞKANI İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör ve örgütlü suçlarla ilgili yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Kaboğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile bazı avukatlar, emniyetteki işlemleri süren İmamoğlu için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne geldi.

Gözaltındaki İmamoğlu'yla görüşen Kaboğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İmamoğlu'nun sabah saat 06.30'dan itibaren özgürlüğünden alıkonulduğunu söyledi.

Kaboğlu, "Anayasamız herkes için, bütün kamu kurumları için bağlayıcıdır. Anayasanın hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını bağlayan üstün hukuk kurallarıdır. Bir kişi nasıl gözaltına alınır, nasıl tutuklanır hepsi anayasada vardır ve belirlenmiştir. Keşke bu şekilde büyük bir anayasa dışı operasyon karşısında bulunmasaydık." dedi.

İmamoğlu'yla görüşmesine işaret eden Kaboğlu, "Sayın İmamoğlu'nun morali çok yüksek. Kendini çok daha güçlenmiş hissediyor. Hepinize ve bütün topluma selamları var." ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından Kaboğlu ve beraberindekiler emniyetin önünden ayrıld

MANSUR YAVAŞ: TÜM YÜREĞİMLE EKREM BAŞKANIMIZIN YANINDAYIM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için yola çıktı. Yavaş, "Şu an İstanbul yolundayım ancak tüm yüreğimle Ekrem Başkanımızın yanında Saraçhane'de duran on binlerle birlikteyim" dedi.

Yavaş, İmamoğlu'na destek için İstanbul'a gidiyor. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kutadgu Bilig’de der ki: Ülkeyi korumak için güçlü bir ordu, güçlü bir ordu için zengin bir halk, zengin bir halk için ise adalet gerekir. Hz. Ali de der ki: Devletin dini adalettir. Cumhuriyet Halk Partisi, milletvekili grubumuzla, il başkanlarımızla, örgütümüzle, belediye başkanlarımızla, tüm üyelerimizle ve demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla dimdik ayaktadır. Şu an İstanbul yolundayım ancak tüm yüreğimle Ekrem Başkanımızın yanında Saraçhane'de duran on binlerle birlikteyim. Adaleti er ya da geç tecelli ettirmek için mücadelemize devam edeceğiz."

CHP YÖNETİMİ MİLLETVEKİLLERİYLE TOPLANDI... EYLEMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından izleyeceği yol haritasını belirlemek amacıyla Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle bir toplantı gerçekleşti. Ankara'da kalan CHP yöneticilerinin başkanlığında gerçekleşen toplantıda hem Meclis çalışmaları için hem de örgütler için eylem planları ele alınırken, dinamik bir eylem süreci yürütülmesi kararlılığında olunduğu bildirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve çok sayıda CHP yöneticisi İstanbul'a geçti. Ankara'da kalan CHP yöneticileri ise milletvekilleriyle birlikte CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. ANKA Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre toplantıda CHP'nin izleyeceği yol haritası ele alındı. Toplantıda hem Meclis çalışmaları için hem de örgütler için eylem planları ele alınırken, dinamik bir eylem süreci yürütülmesi kararlılığında olunduğu bildirildi. Kurmaylar, "Dinamik bir süreç işleteceğiz. Genel Merkez'i terk etmeyeceğiz. Meclis’te de sokakta da eylemleri sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sürecin belirsizliğine de dikkat çeken partililer, "Yarın sabah ne olacağı belli değil. Tek bir eylem yapmayacağız. Olaylara göre hepimiz her şeye hazırlıklı olacağız. Ama kesin olan şu: Hafta sonu ön seçim yapılacak. Hem gözaltı sürecini hem ön seçim sürecini takip edeceğiz. Her partiden, sendikadan, meslek odasından destek telefonu geliyor. Eylemlere katılmak istediklerini söylüyorlar. İllerdeki eylemlerimiz sürecek. Meclis’teki çalışmalara katılacağız, tepkimizi orada da göstereceğiz. Genel Başkanımız İstanbul’da kalacak. Biz de burayı terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

İMAMOĞLU'NDAN YENİ MESAJ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Milletin iradesine Millet sahip çıkıyor! Bu akşam 20.30 Saraçhane" denildi.

İBB'ye yönelik Medya A.Ş. Operasyonu... İmamoğlu ve Ongun dahil 106 kişi hakkında gözaltı kararı - Resim : 2

Emniyetteki işlemleri başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör ve örgütlü suçlarla ilgili yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 84 şüphelinin emniyetteki işlemleri başladı. Her iki operasyonda da şüpheli sıfatında yer alan Ekrem İmamoğlu’nun sağlık kontrolünün emniyette yapıldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun evinden ayrıldı

İBB'ye yönelik Medya A.Ş. Operasyonu... İmamoğlu ve Ongun dahil 106 kişi hakkında gözaltı kararı - Resim : 3

'CHP'de para sayma görüntüleri ve 'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekter Yardımcısı Mahir Polat, Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan'ın da aralarında olduğu 106 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a gelen Özgür Özel ve beraberindeki heyet, İmamoğlu'nun Sarıyer'deki evine geldi. Dilek İmamoğlu'nu ziyaret eden Özel, evden ayrıldı.

Sağlık kontrolünden geçirildiler

Gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile şarkıcı Ercan Saatçi'nin de aralarında bulunduğu 84 şüphelinin işlemleri başladı. Diğer yandan iki operasyonda da şüpheli olarak adı geçen Ekrem İmamoğlu'nun sağlık kontrolünün emniyette gerçekleştiği öğrenildi. Gözaltına alınan diğer kişilerin sağlık kontrollerinin ise, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yakınında bulunan İstanbul Tıp Fakültesi ek binasında, 2 Adli Tıp Uzmanı ve 1 Adli Tıp Teknisyenince doktor hasta özeline riayet edilerek yapıldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun evine geldi

İBB'ye yönelik Medya A.Ş. Operasyonu... İmamoğlu ve Ongun dahil 106 kişi hakkında gözaltı kararı - Resim : 4

'CHP'de para sayma görüntüleri ve 'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekter Yardımcısı Mahir Polat, Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan'ın da aralarında olduğu 106 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a gelen Özgür Özel ve beraberindeki heyet, İmamoğlu'nun Sarıyer'deki evine geldi.

22 kişi hakkında yakalama işlemleri devam ediyor

İki soruşturma da gözaltı kararı verilen 106 şüpheliden 84 şüpheli gözaltına alındı. Geri kalan 22 şüpheli hakkında yakalama işlemleri devam ediyor.

İmamoğlu'nun evindeki arama tamamlandı

İBB'deki "terör ve örgütlü suçlar" soruşturması kapsamında İmamoğlu'nun evindeki arama tamamlandı.

İmamoğlu, Vatan Emniyet'te

Gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu, Vatan Emniyet'e getirildi. İmamoğlu'nun sağlık kontrolünün karakolda yapılacağı öğrenildi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın şu açıklamayı yaptı:

"Ekrem İmamoğlu, Vatan Emniyet'te. Emniyete gelirken veya daha sonra sağlık kontrolüne götürülmesi gerekiyordu. Bu, güvenlik sorunu oluştururmuş. Bu nedenle sağlık ekiplerini emniyete davet etmişler. Bu, CMK’nın ruhuna aykırı. Adli kolluğun bulunduğu yerde sağlık kontrolü yapılamaz. Zaten kötü muamele var mı diye yapılıyor bu kontrol. Ekrem İmamoğlu’nun ilaçları verilemiyor, hiç kimse kendisiyle görüşemiyor."

Dilek İmamoğlu: Kendini milletine emanet ediyor, millet bunun hesabını gün gelecek soracak bunu herkes de biliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu NOW TV'ye gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Dilek İmamoğlu, şunları söyledi:

''Sabah sahurdan hemen önce geldi ekipler. Biz tabi Ekrem Bey’in hazırlanma süreci, kızım evdeydi biliyorsunuz 13 yaşında bir kızım var. Bugün her şeye rağmen onu evde tutamadım ve 'Ben okuluma gideceğim hayatıma devam edeceğim anne' dedi. Onu hazırladım okula yolladım. Ekrem bey hazırlıklarını yaptı. Gelen arkadaşlar onların hepsine buradan tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsi çok kibar, nazik bir şekilde görevlerini yerine getirdiler. Onlar da görevlerini tamamladılar. 7.30 gibi evden ayrıldılar.''

''Önce içeriye ifadeye alıyorlar, delil oluşturmaya çalışıyorlar''

İmamoğlu, ''Ekrem beye operasyonun bir gerekçesini açıkladılar mı bir şey anlattılar mı?'' sorusuna, ''Ekrem bey ile konuştular, avukatı ile birlikte ben o süreci çok ayrıntılı bilmiyorum ama zaten ortada dolanan bir sürü kirli bilgiler herhalde onlarla birlikte bilemiyorum ama avukatı ile birlikte konuştular'' diyerek yanıtladı.

''Dün yoğun bir gündü. Diplomanın iptali açıklandı. Öncesinde bunlara dair bir değerlendirmeniz oldu mu? Bekliyor muydunuz böyle bir operasyon?'' sorusuna Dilek İmamoğlu, şöyle yanıtı verdi:

''Artık her şeyi bekliyor bir hale geldik. Dün diploma iptal edildi. Usulsüz bir şekilde, usulsüz bir işlem yapıldı. Usulsüz yapılan işlemde usulsüz yapıldı. Çok enteresan günlerden geçiyoruz. Çok korkunç. Bir kere diplomanın iptali usulsüz böyle bir şey mümkün değil. Bugün dünyada kime sorarsanız sorun böyle bir şeyin mümkün olmayacağını hepimiz, sokaktaki çocuk bile söyler bunu. Bekliyor muyduk böyle bir süreç? Yani siz hani kendi vicdanınıza sorarsanız 'yok arkadaş bu kadar olmaz'. Kağıt üstünde hala bir hukuk ülkesiyiz ne kadar çalışmasa da hukuk ülkesiyiz. 'Olmaz diyorsunuz' ama bir bakıyorsunuz yaşıyorsunuz. Bu sabah olanlar da onlardan bir tanesi. Önce içeriye ifadeye alıyorlar. Delil oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu da avukatlar çok iyi bir şekilde anlatacaktır daha sonrasında.''

''Bu kadar adaletsizliğin ve hukuksuzluğun karşısında hiç kimse susmayacak''

Başsavcılığın gözaltına ilişkin yaptığı açıklama hakkında değerlendirmesi sorulan Dilek İmamoğlu, ''Böyle bir şeye gülünür sadece. Böyle bir şey elbette mümkün değil. Olamaz, olamaz böyle bir şey. Sadece gülünür. Bir sürü kirli bilgi dolanıyor. Hepimiz sosyal medyayı takip ediyoruz. 20 gündür üç beş kişi sosyal medyanın altını üstüne getirdi. Bunlar inanılmaz korkunçlar. Tamamen büyük bir iftira. Zaten her şey ortaya çıkacak'' dedi.

''Giderken bir mesajı oldu mu? Kamuoyuyla paylaşmanız için bir mesajı var mıydı?'' sorusuna Dilek İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

''Hayır bizim birbirimizden sakladığımız, insanlardan sakladığımız, çalışma arkadaşlarımızdan sakladığımız hiçbir şeyimiz yok ki. Her şeyi hepimiz biliyoruz çünkü şeffafız, şeffaf yaşıyoruz. Ekrem bey kendini bu kadar şeffaf olduğu için ve biz hayatımızı ortada yaşadığımız için kendimizi, Ekrem bizi, biz Ekrem’i halkına ve kendine emanet ediyor. Kendini milletine emanet ediyor. Millet bunun hesabını gün gelecek soracak bunu herkes de biliyor. Çünkü bu kadar adaletsizliğin ve hukuksuzluğun karşısında hiç kimse susmayacak.''

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat: Bu sabah evimde arama yapılarak gözaltına alındım

İBB'ye yönelik Medya A.Ş. Operasyonu... İmamoğlu ve Ongun dahil 106 kişi hakkında gözaltı kararı - Resim : 5

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Beni merak eden dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim, bu sabah evimde arama yapılarak gözaltına alındım” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Beni merak eden dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim, bu sabah evimde arama yapılarak gözaltına alındım. Ancak bizim İstanbul’a, insanımıza ve vatanımıza duyduğumuz sevdayı hiçbir güç engelleyemez.

Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul’un tüm değerlerine sahip çıkarak çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Herkesi sevgiyle kucaklıyorum.”

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI RESUL EMRAH ŞAHAN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

‘CHP'de para sayma görüntüleri ve 'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, sağlık kontrolüne getirildi.

Video Player is loading.
Süre 0:00
Toplam Süre -:-
Yüklendi: 0%
Yayın Tipi CANLI
Kalan Süre 0:00
 
1x
Advertisement
08.21 GÖZALTI KARARLARINDAN BAZILARI ŞÖYLE

Soruşturma kapsamında elde olunan bilgi ve belgelere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye
Başkanı Ekrem İMAMOĞLU, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir POLAT, Şişli Belediye Başkanı
Resul Ekrem ŞAHAN, Reform Enstitüsü başkanı Mehmet Ali ÇALIŞKAN, PKK/KCK terör örgütünün
ideolojik alan yapılanmasında faaliyet gösterdiği tespit edilen firari şüpheli A.B., A.B.’nin sahibi olduğu
SPECTRUM HOUSE çalışanı H.A. (2018 yılında terör örgütünün kırsal alanına eleman aktarılması
hususunda tespit bulunan) ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru ÖZDEMİR’in iştirak halinde
“Kent Uzlaşısı” faaliyetinin içerisinde yer aldıkları, yine İBB iştiraki İstanbul Planlama Ajansı ve
BİMTAŞ bünyesinde terör örgütü mensupları/ sempatizanlarının işe alındığı, şüpheli Ekrem
İMAMOĞLU’nun diğer şüphelilerle birlikte yerel seçimlerde, belediye meclis üyesi listelerinin
kendisinin onayıyla belirlenmesi de nazara alındığında terör örgütünün yönetimince de ifade edilen
metropollerde etkinliğinin arttırılması amacını taşıyan kent uzlaşısı faaliyetine bilerek iştirak etmek
suretiyle PKK/KCK terör örgütüne yardım etme suçunu işledikleri anlaşılmakla adı geçen (7) şüpheli
hakkında 19/03/2025 tarihi 06.15 itibariyle eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri
icrası amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat
verilmiştir.19/03/2025

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 100 şüpheli hakkında yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri talimatı verildi. Başsavcılık açıklamasında şunlar kaydedildi:

''Cumhuriyet Başsavcılığımız Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürolarınca yürütülen soruşturma kapsamında; Kamuoyunda 'CHP' de para sayma görüntüleri' başlığıyla paylaşılan video görüntüleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen başlanılan ve kamu davası açılan soruşturma neticesinde usulsüz bağış toplama olayıyla ilgili olarak ifadeleri alınan tanıkların başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere birçok kişi hakkında, iş adamlarını para vermeye zorladıkları bazı iş adamları ile hareket ederek haksız kazanç sağladıkları piyon kişiler üzerinden alım satımlar yaparak suçtan elde ettikleri parayı akladıkları, para transfer ve tahsilinde 'gizli kasa' diye tabir edilen sivil kişileri kullandıkları beyanları, yine İBB ve iştirak şirketleri tarafından yapılan açık hava reklam mecralarına ilişkin ihaleler, hizmet alımları ve muvazalı sözleşmelerde usulsüzlük olduğuna ilişkin mülkiye müfettişliği tarafından tanzim edilen rapor neticesinde uyarınca soruşturmaya başlandığı, Yapılan soruşturma işlemleri neticesinde gelinen aşamada;

Çıkar amaçlı suç örgütü lideri Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminden beri yanında bulunan ve kendisine tabi kişileri İstanbul Büyükşehir Başkanı olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin ve iştiraklerinin başına getirdiği, şüphelilerin suç örgütünün devamını sağlamak maksadıyla kendi alt yapılanmalarını oluşturdukları, birçok belediye iştirakinde usulsüz ihaleler, doğrudan temin veya hizmet alımı nitelikli işler üzerinden ihaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, rüşvet ve irtikap eylemlerini örgütlü bir şekilde işlediklerinin tespit edildiği, örgüt üyelerinin hem kendi üzerlerine hemde SGK’lı çalışanlarının üzerlerine kurdukları şirketlerle Büyükşehir Belediyesi iştirakleri olan Medya A.Ş Kültür A.Ş.’nin hizmet alımı nitelikli işlerine yüksek fiyatlı teklifler vererek sonuç fiyatı kendilerinin belirlemesi suretiyle ederlerinin çok üzerinde işler aldıkları, aldıkları işlerin bir çoğunun tamamlanmadıkları, bir kısmının ise hayali işler olduğu, naylon fatura düzenlemek suretiyle akladıkları paraları kişilsel zenginleşmelerinin yanı sıra şuç örgütünün faaliyetleri doğrultusunca kullandıkları, İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın kişisel verilerinin hukuka aykırı bir şekilde temin edilerek örgütün devamlılığı için kullandıkları, MEDYA A.Ş, KÜLTÜR AŞ., KİPTAŞ ve İSFALT firmalarından ihale alan örgüt üyelerinin belediyeden aldıkları ilk avans ödemeleri ile ya örgüt lideri Ekrem İmamoğlu’na ait inşaatlara para aktardıkları ya da şahsa ait şirketlere mal devri yaptıkları, Büyükşehir Belediyesinden açık ihaleler neticesinde iş alan iş adamlarının ödemelerinin yapılmayarak tehdit yoluyla elden temin edilen paralar sonrasında ödemelerin yapıldığı, hali hazırda faal olan bir çok iş yerinden rüşvet talep edildiği, kabul etmeyen mağdurlar hakkında Belediye Encümenlerinden aldırılan kararla zorla para alınmaya çalışıldığı, rüşvet ve irtikap eylemleri neticesinde elde edilen gayrimenkullerin örgüt kasası olarak kullanılan iş adamlarının üzerine alındığı MASAK Raporları, tevdi raporu, vergi uzmanı incelemeleri, tanık beyanları ve diğer deliller ile tespit edilmiş olup, bu kapsamda suç örgütü lideri şüpheli Ekrem İmamoğlu ile örgüt yöneticisi konumunda bulunan şüpheliler Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız ve bu şahıslarla bağlantılı 95 şüpheli olmak üzere toplamda 100 şüpheli hakkında suç örgütü yöneticisi olmak, suç örgütüne üye olmak, irtfikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme, ihaleye fesat karıştırmak Suçlarından 19/03/2025 tarihi 06.15 itibarıyla eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri icrası amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir.''

ÖZGÜR ÖZEL: ESAS GÜÇ MİLLETTİR VE SONUNDA MİLLET KAZANIR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Milletimiz devletini sever ama birileri tarafından devlet milletin karşısına dikilirse millet buna izin vermez. Esas güç millettir ve en sonunda millet kazanır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve basın danışmanı Murat Ongun’un da aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Özel, "Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bir sonraki cumhurbaşkanımıza darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Milletimiz devletini sever ama birileri tarafından devlet milletin karşısına dikilirse millet buna izin vermez. Esas güç millettir ve en sonunda millet kazanır. Yine öyle olacak. Teslim olmayacağız. En sonunda yine milletin dediği olacak ve Türkiye kazanacak" ifadelerini kullandı.

Video Player is loading.
Süre 0:00
Toplam Süre -:-
Yüklendi: 0%
Yayın Tipi CANLI
Kalan Süre 0:00
 
1x
Advertisement
İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konutuna yüzlerce polisin geldiğini belirterek, “O kişiye ve onun bütün süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda şunları söyledi:

"Üzülerek söylüyorum. Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir avuç akıl, sevgili polsilerimi kötülüğe alet ederek 16 milyon İstanbullu'nun kapısına yüzlerce polis yığmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız ama yılmayacağız. Ben kendimi milletime emanet ediyorum. Dimdik ayakta duracağımı herkes bilsin. Onun bu süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim. Yüzlerce polisi İBB Başkanı’nın evine getirdiler."

İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun: Gözaltına alınıyorum

İBB Başkanı İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, "Gözaltına alınıyorum. Bizi susturarak Ekrem İmamoğlu'nu savunmamızı, desteklememizi engelleyeceklerini sanıyorlar" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu'nun basın danışmanı ve İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, "Gözaltına alınıyorum. Bizi susturarak Ekrem İmamoğlu'nu savunmamızı, desteklememizi engelleyeceklerini sanıyorlar. Tüm sosyal medya mecralarında hesapları olan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bu saatten sonra Ekrem İmamoğlu Türk milletine emanettir. Koruyun, kollayın, destekleyin! Milleti yenemezler. Her şey çok güzel olacak" dedi.

CHP'li Özer: "İmamoğlu'nun konutuna 20 araç dolusu kolluk kuvveti gelmiş durumda ve gözaltına alınıyor"

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer, "İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun konutuna sabahın erken saatlerinde 20 araç dolusu kolluk kuvveti gelmiş durumda ve gözaltına alınıyor" açıklamasını yaptı.

Turan Taşkın Özer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun konutuna sabahın erken saatlerinde 20 araç dolusu kolluk kuvveti gelmiş durumda ve gözaltına alınıyor. Başkanımızın yanına doğru yola çıkmış bulunmaktayım, durumu bilgilendirmek üzere an an güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Yaşatılan sürecin büyük bir titizlikle takipçisi olacağız."