Genital Bölgede Kararma Neden Olur?
Vajina bölgesinde kararma olmasının tek bir nedeni bulunmuyor. En yaygın neden östrojen hormonudur. Bu hormonun ideal orandan daha fazla miktarda salgılanması kimi zaman ciltte kararma olmasına neden olabiliyor. Zira ergenlik ya da hamilelik dönemlerinde vajinal bölgede kararma olmasının nedeni söz konusu durumdur. Doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda da bu durumun yaygın yaşanması yine östrojen hormonundan kaynaklanır.
Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın da en yaygın nedenler listesinde yer aldığını belirtebiliriz. Uzun süreli güneşlenme gibi durumlarda ciltte kararma olabilir. Yaşın ilerlemesi ise başlı başına genital bölgede kararma olmasının nedenlerinden biridir. Vajina beyazlatma işlemine ihtiyaç duyulması halinde ilerleyen yaşlarda da bu işlemin rahatlıkla yapılabildiğini belirtmeliyiz. Kullanılan iç giyim ürünlerine bağlı olarak da bu problem ortaya çıkabilir. Cildin oksijenle temasını kesek kumaşlardan hazırlanan iç giyim ürünlerini seçmek ya da çok sıkı iç çamaşırları kullanmak da bu soruna yol açabilir. Ender durumlarda hatalı şekilde gerçekleştirilen epilasyon işlemlerinin neticesinde de vajina bölgesinde kararma olabiliyor.
Genital Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Günümüzde genital bölgede beyazlatma işleminin lazer yardımı ile gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Lazer ışınları sayesinde deri altında bulunan renk pigmentlerine müdahale diliyor. Pigmentler parçalanıyor ve bu sayede ciltteki kararmış görünümü yerine normal cilt rengine bırakmaya başlıyor. Bu işlem ile elde edilen sonucun kalıcı olduğunu da bilmekte fayda var. İlerleyen dönemlerde genital bölgede yeniden kararma olabilir. Ancak lazerle vajina beyazlatma işleminin tekrarlanabilen bir işlem olması bu sorunu da ortadan kaldırıyor. İhtiyaç duyulması halinde işlemin daha sonrasında yeniden uygulanmasında herhangi bir sakınca bulunmuyor.
Sıklıkla sorulan sorulardan biri de kaç seans uygulama yapılması gerektiği yönünde ve bu sorunun yanıtı her birey için aynı değildir. Cildin genel durumu, kararmanın ne yoğunlukta olduğu ve lazer ışınlarına cildin verdiği tepki gibi unsurlara bağlı olarak kaç seans uygulama yapılması gerektiği de değişebiliyor. Çoğunlukla 2 – 3 seans ile istenen görünüm elde edilebiliyor olsa da bazı kişiler için seans sayısının daha fazla olması da gerekebiliyor.
Lazerle Vajina Beyazlatma Fiyatları Nedir?
Vajina beyazlatma ya da bir diğer adıyla genital bölge beyazlatma işlemi cerrahi bir müdahale değildir. Sadece lazer ışınları kullanılır ve bunun dışında farklı bir müdahale yapılmasına gerek olmaz. İşlem fiyatları ise değişebiliyor. Kararmanın oranı, işlemin kaç seans yapılması gerektiği, hangi lazer cihazının kullanıldığı gibi çeşitli faktörler bu işlem için ayrılması gereken bütçenin de değişmesini beraberinde getiriyor. Dolayısıyla net bir fiyat bilgisinden söz etmek doğru olmayacaktır. Önemli olan fiyattan ziyade bu alanda deneyimli bir doktorun tercih edilmesidir. Özellikle Bursa’da söz konusu işlemden yoğun bir şekilde faydalanılıyor. Bursa’da yaşayan kadınlar tercihini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz yönünde kullanıyor ve böylelikle kolaylıkla randevu alabiliyor. Farklı bir kente gitmeye gerek kalmadan vajina beyazlatma işleminden faydalanan kadınların yaşadıkları bu sorundan en konforlu süreçle kurtulmaları mümkün olabiliyor.
Genital Bölge Beyazlatma Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Bu işleme dair toplumda bazı yanlış düşünceler hakim olabiliyor. Öncelikle genital bölge beyazlatma işleminin cilde ya da vajinal dokulara herhangi bir zarar vermediğinin altını çizmek gerekiyor. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaygın bir şekilde tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Herhangi bir zararının olmamasının yanı sıra ciddi bir riski de bulunmuyor. Vajinal bölge renk açma işlemi kişinin hamile kalma olasılığı üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkide bulunmaz. Güvenle uygulanabilen işlemlerden biridir ve lazer ışınları da sadece deri altındaki renk pigmentlerine etki eder. Genital bölge beyazlatma rahim organına, kızlık zarına ya da vajina bölgesine olumsuz etki etmez. Ağrıya, sızıya ya da kramp gibi olumsuz hislere neden olmadığını da belirtmekte fayda var.