17 yaşında ABD'de lisans bitirdiğini ve 19 yaşında da master yaptığını söyleyen Günaçar, işletmeci olarak çalıştığını Türk siyasetini yakından takip ettiğini söyledi.
Günaçar, 'Davutoğlu'nun Erdoğan'dan farkı sizce ne olacak?' sorusuna "Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin. Bizim gençlerimize sahip çıkan ve dünyaca tanınan biri olduğu için bize liderlik yapabilecek birisi" dedi.
İşte o anlar:
KİMDİR?
TRT'de Günaçar ile ilgili şöyle bir haber yapılmış:
Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 yaşında üniversiteye girip, 17 yaşında mezun olarak tarihe geçen Türk genci İsmail Günaçar, akademik başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiriyor.
5 yaşından beri ABD’de yaşayan İsmail Günaçar, ABD’de The Book Heroes” yani “Kitap Kahramanları” isimli bir kampanya başlattı. Günaçar, kampanyayla ihtiyacı olan çocuklara ücretsiz kitap sağlamayı amaçlıyor.
Kampanyaya çocukların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Günaçar, etkinliği Türkiye’ye de taşımak istiyor.
İşin sırrı ilgi duyduğunuz ne varsa onu okumakta saklı diyen Günaçar, kampanyasının tüm dünyaya yayılmasını hedefliyor.
Günaçar Rizeli olması ile de dikkat çekiyor.
Cumhuriyet'e şu röportajı vermişti:
Henüz 17 yaşında Cincinnati Üniversitesi’nden biokimya diploması alan İsmail Günaçar, henüz küçükken Türkiye’den ABD’ye göç etmiş bir ailenin çocuğu. Eğitim hayatı oldukça sıradışı bir yönde ilerlese de kendisi, sıradışı veya özel biri olduğunu düşünmüyor.
* Özel bir öğrenci misiniz?
Açıkçası, özel birisi olduğumu düşünmüyorum. Bende süper zekâ ya da dâhilik diye birşey yok, sadece arkadaşlarımdan daha fazla azmim var.
* Peki sosyal hayat...
Üniversiteye ilk başladığım zaman yaşım belli oluyordu, ama sınıf arkadaşlarım iyi karşıladılar. 15-16 yaşıma geldiğim zaman, zaten yaşımın küçüklüğü belli olmuyordu.
* Üniversiteden böyle erken yaşta mezun olmanız, hem sizin başarınız hem de ABD’de buna olanak tanınmasıyla ilgili değil mi?
ABD’de gerçekten de, Türkiye’den daha fazla eğitim fırsatı var. Ancak başarılarımı, babama borçluyum. Babam, biz küçükken ABD’ye göç etti, eğitimimiz için. Türkiye’de diş hekimiydi, ABD’de de mesleğini devam ettirmeyi başardı.
* Sizi nasıl keşfettiler?
ABD’deki liselerde başarılı öğrencilere üniversiteden ders alma fırsatı veriliyor. Normalde bu program lise son sınıf öğrencileri için, ama ben lise bir öğrencisi olarak başlayan ilk öğrenciydim. 12 yaşında Cincinnati Üniversitesi’ne gidip ders aldım.
* Hocalar nasıl tepki veriyordu?
Profesörlerim çok şaşırıyordu. Üniversiteye başvurunca, aldığım bütün dersler sayıldı ve sadece birkaç ders alarak üniversiteden 17 yaşımda mezun oldum. Bio-kimya bölümünü bitirdim. ABD’de “Bachelors of Science” denilen “BS” diplomam var
* Kariyeriniz nasıl şekillenecek?
Bio-kimyayı çok seviyorum. Tam olarak nerede uzmanlaşacağımı bilmiyorum. Amerikan tıp fakülteleri genelde 22 yaş üstü ögrencileri alıyor. Ben de bu arada yüksek lisans yapıp biokimya araştırmalarıma devam edeceğim. Örnek aldığım kişiler ise Aziz Sancar, Elon Musk ve Oliver Sacks. Bir gun onlar gibi olmak istiyorum.