Hamuru önce usta ellerde ince ince açılıyor. Ardından kıyma, domates, biber ve soğandan oluşan harcı ince ve uzun şekilde açılan hamurun üzerine güzelce yayıldıktan sonra pişirmek için fırına veriliyor.
Konya'nın tadı sınırları aşan yöresel lezzeti etliekmek, artık tadından çok fiyatıyla gündemde.
Eskiden her bütçeden vatandaşın kolaylıkla sofrasına koyabildiği etliekmeğin fiyatı son bir yılda yüzde 160 zamlanınca vatandaş yiyemez duruma geldi.
“ETLİEKMEK HERKESİN ULAŞABİLECEĞİ BİR YEMEK OLMAKTAN ÇIKTI”
İşletme sahibi Yüksel Temur: Etliekmek fiyatı sadece son bir yılda yüzde 160 oranında arttı. Geçen sene bu tarihlerde tek etliekmeğin fiyatı 50 liraydı bugün itibariyle 130 liraya satıyoruz. Bu da müşterilerimizi etkiliyor. Doğal olarak artık Konya'da herkesin ulaşabileceği bir yemek olmaktan çıktı.
İsmini vermek istemeyen vatandaş: Eskiden herkes birbirinin hesabını öderdi şimdi herkes kendi hesabını ödüyor. Ağır geliyor artık. Hadi bizim imkânımız yiyoruz ama diğer vatandaşlara Allah kolaylık versin.
“ETLİEKMEK DEĞİL, SİMİT ALIYORUZ”
Hilmi Çelik: Yiyoruz ama çok nadir yiyoruz, eskisi gibi değil yani…Her şey pahalandı. Bir et ile kalmıyor, hamuru her şeyi zamlandı. (Sözcü)