Trabzon Araştırmaları Merkezi (TAMEV) tarafından organize edilen ve Kadıköy Belediyesi tarafından desteklenen Karaduman’ı Anma Gecesi düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve çalınan Mülkiye marşı ile hareketlenen gecedeki panelde, Karaduman’ın eski arkadaşları Ruşen Keleş, Mehmet Haberal, Orhan Karakullukçu, Enver Hızlan ve Süleyman Saim Tekcan, Karaduman’ın “onurlu, faziletli, devletçi, vatansever” kişiliğini, ona dair çeşitli anı ve anekdotlarla anlattı.
Karaduman’ın torunu Gülce İlter ise kapanışta kürsüden dedesinin “Atatürkçü Hür Düşünce nedir” alıntısını okudu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da gecenin açış ve kapanış konuşmalarını gerçekleştirdi. Katılımcılara plaket verildi.
“TRABZON’A KALECİ OLAMAYINCA İSTANBUL'A BELEDİYE BAŞKANI OLDUM”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da geceye katılan isimler arasında yer aldı. Eski TBMM başkanı Necmettin Karaduman gibi Trabzon Lisesi’nde okuyan Ekrem İmamoğlu, Karaduman’ın kendi yaşamına olan etkisini anlattı.
İmamoğlu, nikah şahidi de olan Karaduman’ın kendisi için bir rol model olduğunu ve babasının yakın arkadaşları arasında yer aldığını ifade etti. İmamoğlu, “Belediye başkanı olarak kamu görevine gelince, devlet adamı nasıl olur, nasıl davranır diye düşündükçe, gözlerimin önüne hep Necmi Amca gelir. Ben devlet dersini, devlet terbiyesini ondan aldım” dedi.
Futbol tutkusu ile büyüdüğünü anlatan İmamoğlu geceye katılan Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’e gönderme yaparak “Trabzon’a kaleci olamayınca, İstanbul’a belediye başkanı oldum” dedi.
Kokteylle başlayan gecede ayrıca “Karaduman Fotoğraf Sergisi” gösterildi. Karaduman’ın hayatının Odatv yazarı Kerem Çalışkan tarafından derlenen “Örnek bir devlet adamı-Necmettin Karaduman” kitabı tanıtıldı.