Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Ekrem İmamoğlu Çamlıca Camisi'ni gezdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz 3 Mayıs’ta resmi olarak ibadete açılan Büyük Çamlıca Camii yöneticileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, Cuma namazını da burada kıldı. İmamoğlu, Çamlıca Camisi'ne gelmeden önce de Ümraniye Belediyesi’ni ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz 3 Mayıs’ta resmi olarak ibadete açılan Büyük Çamlıca Camii yöneticileriyle bir araya geldi.

Külliye çevresinde incelemelerde bulunan İmamoğlu, Cuma namazını, kendisinden sonra camiye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yan yan saf tutarak kıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Çamlıca Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk ile Cuma namazı öncesinde bir araya geldi. Külünk, “Başarılı bir seçim geçirdiniz. Ülkemiz insanına hizmet ediyorsunuz. Allah kolaylık versin. İşiniz zor. 15 milyonluk bir şehir…” diyerek İmamoğlu’na tebriklerini iletti. İmamoğlu’na, Büyük Çamlıca Camii ile ilgili teknik bilgiler veren Külünk, şunları söyledi:

KÜLÜNK: “GÜVENLİK VE TEMİZLİK ELEMANI İHTİYACIMIZ VAR”

“Burası tamamen bir kültür kompleksi. Burada yapmış olduğumuz işlerden gelecek olan profesyonel gelirle burayı yaşatma şansımız sıfır. Bu nedenledir ki, İBB’nin zamanında almış olduğu ve sizin de devam ettirdiğiniz güvenlik ve temizlik, en çok ihtiyaç duyduğumuz insan sayısının olduğu iş kolu. Güvenliğimizde 40 kişi, temizliğimizde de 35 kişi var. Buradaki yapının büyüklüğünden kaynaklanan, bu rakamların minimum 1’e katlanması ihtiyacı var. İkinci olarak, çevremizde 200 dönüm civarında bir peyzaj düzenleme çalışması yaptı İBB, tünelle beraber. Tünel farklı bir projeydi, çevre düzenlemesi farklı bir projeydi. Çevre düzenlemesi noktasında da eleman ihtiyacımız var. İBB’den yetkililer gelip, gerekli incelemeleri yaptı. Burası, 3 Mayıs’tan itibaren burayı kamuya teslim ettik” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU: “BURANIN BÜTÇESİ, 40’A YAKIN TARİHİ CAMİNİN BÜTÇESİ KADAR”

Külünk’ün ardından söz alan İmamoğlu, “Biliyorsunuz, Osmanlı döneminde bu tür büyük yapılar ve camilerin kendi bir vakıfsal düzeni var. Böyle büyük bir cami ve müştemilatı, külliyesi ya da fonksiyonlarının bence bir bağımsızlığa ihtiyacı var. Yani bu düşünülmediği zaman, kaygı yaratabilir. Muazzam bir metrekareden bahsediyoruz çünkü” dedi.

İBB’nin ve farklı kurumların bazı harcamaları üstlenebileceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Tamam, belediye bir bölümünü üstlenebilir, diğeri bir bölümünü üstlenebilir ama… Mesela benim önüme geldiğinde hatırlıyorum; 40’a yakın tarihi caminin bütçesi kadar sadece buranın bütçesi var. Dolayısıyla bize başvurular alıyorum, ‘Bizim şu camimizi destekleyin, bu camimizi destekleyin’ diye. ‘Öyle bir kapasitesi yok büyükşehirin’ diyorum. Gerçekten de bakım harcamalarının yıllık rakamı büyük bir orana ulaşıyor. Ki ecdadın camisine, camimize bakmak zorunluluğumuz var. Burada da güzel bir gelenek oluşmuş. Tebrik ediyorum bizden önceki yönetimi, güvenliği vesairesi için. Burada, belli bir noktadan sonra ‘pamuk eller cebe’ yetmeyebilecek vesaire… Yeter de yetmeyebilir de. Böyle bir yapını sanki öyle bağımsız bir sürece ihtiyacı var. Aklıma ilk gelen; ‘Bu düşünülmemiş mi acaba?’ Burada neticede sayın Cumhurbaşkanı devrede. İBB, bir yerde elini koysun, öbürü koysun ama sanki sürdürülebilir bir tasarıma muhtaç burası. Sayın Cumhurbaşkanı, buna dönük sizin üreteceğiniz bir fikre katkı sunabilir diye düşünüyorum. Bu kompleksin kendi ayakları üzerinde durur hale gelmesini sağlamak lazım. Ben, detaylarını bilmediğim için sadece genel bir tarif yapıyorum” dedi.

ÖNCE İNCELEME SONRA CUMA NAMAZI

İmamoğlu, Külünk’ün, “Peyzajımızın içinde güzel bir kafeterya inşaatı var, İBB’nin başladığı ve şu an devam eden, bitmek üzere olan. Burası projelendirilirken, bize hizmet etsin diye yine oraya konmuştu. ‘Bir şey istiyor musunuz bizden’ derseniz, orayı istiyoruz” sözlerine de “Öyle bir yerin de kurumsal çalışmasının yapılması lazım. Belki orada, çünkü İstanbul’un bir markası var, örneğin Beltur veya onun gibi… Belki orada bir gelir paylaşımı gibi bir şey mi düşünülür vakfa katkı sunma kapsamında? Bir iş birliği gibi. Yoksa size verelim, siz onu kiralayın… O da başka bir sorun. Ama burada bir sosyal sorumluluk gibi bakılıp Beltur’a verilebilir. Burada Beltur’un kar marjı vesaire, ona bakmak lazım. Çünkü minimum karla hizmet etme çabası var orada. Buraya da pahalı bir şey aç; o zaman da cemaat size kızar. Bir bakmak lazım ona” karşılığını verdi. İmamoğlu, görüşmelerinin adından Külünk ile birlikte cami çevresindeki alanda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan İmamoğlu, Cuma namazını, Büyük Çamlıca Camii’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yan yan saf tutarak kıldı.

ÇAMLICA CAMİSİNDEN ÖNCE ÜMRANİYE BELEDİYESİNE ZİYARET

İmamoğlu, 7’nci ilçe ziyaretini Ümraniye Belediyesi’ne yaptı. “Seçim bitti, işimiz insanlara hizmet” diyen İmamoğlu, “Biz, onların deneyiminden faydalanacağız, Büyükşehir hizmetlerine yön vereceğiz. Onlar bize yön verip, önceliklerini sıralayacak. Ona göre hareket edeceğiz. Bu dayanışma kesinlikle şehre ve şehir insanlarına kazandırır. İnşallah bu böyle devam eder” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın makam odasına geçen ikili, burada bir süre sohbet etti. “Bugün de Ümraniye’deyiz” diyen İmamoğlu, “Belediye Başkanı’mızla beraber Ümraniye’yi konuşacağız. 39 ilçemizi gezeceğiz. 39 ilçemizle beraber buluşup, hepsiyle İstanbul’un bir bölümünün özetini, beklentilerini belediye başkanlarımızdan dinleyerek, önümüzdeki süreci beraber tanımlama çabası içerisindeyiz. Ümraniye Belediye Başkanı’mızdan da hem Ümraniye’nin İBB’den olan beklentilerini, mevcut durumu hem de bundan önce yapılan ya da eksik kalmış, tamamlanamamış ne varsa, onları dinleyeceğiz. Ona göre de tedbirlerimizi oluşturacağız. İstanbul şehrinin her noktasında, entegre ve iş birliği yaparak bir çalışma modelini geliştireceğiz. Kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: “İMAMOĞLU’NA NEZAKETİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İmamoğlu ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım ise şunları dedi:

“Bir gelenek olarak, önceki dönemlerde de bildiğim kadarıyla, ilçe belediyelerini başkanlarımız ziyaret ediyordu. Çok faydalı oluyor gördüğüm kadarıyla. Ben de uzun zaman bürokrattım, katılırdım bzılarına. Bir büyükşehir belediye başkanının, bürokratlarla beraber, ilçe belediyesini ziyaret etmesi, meseleleri yerinde görmesi çok iyi oluyor. Ben, bu yönden sayın Başkan’ımıza ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Zaten İBB, hakikaten kurumsal bir kimlik. Dünya çapında bir belediye anlayışıyla, ilçe belediyeleriyle birlikte çalıştığı taktirde, İstanbul’umuzdaki sorunlar, çözülemeyecek sorunlar değil. Daha da iyi olur diye düşünüyorum. Ben, bu yüzden de Sayın Başkan’ımızın bu nazik, nezaketli davranışından dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar.”

İMAMOĞLU: “SEÇİM BİTTİ, İŞİMİZ İNSANLARA HİZMET”

Makam odasından toplantı salonuna geçen heyete, Yıldırım ve ekibi tarafından sunum yapıldı. Her iki başkan ve beraberlerindeki heyet, sunumun ardından ilçede saha gezilerine çıktı. Heyetin ilk durağı, Ümraniye Millet Bahçesi oldu.

Yıldırım, İmamoğlu’na yeşil alanla ilgili bilgiler verdi. Parkta piknik yapan bir grup vatandaş, “Tam sizi anıyorduk, karşımızda gördük. Şaka gibi” diyerek, İmamoğlu ve Yıldırım’ı yemeklerine ortak olmaya davet etti. Başkanlar, vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Burada basın mensupları İmamoğlu’na mikrofon uzattı. İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada da şöyle konuştu:

“Yedinci belediye ziyaretimiz. Çünkü biz, İstanbul’daki tüm belediyelerimizde, İBB ile müşterek ne yapmak gerekiyorsa, yerinde tespitte bulunuyoruz. Başkan’ın ifadeleri, vatandaşların taleplerini birleştirerek İBB ve ilçe belediyeleri arasında ortak çalışma yapıyoruz. Seçim bitti, işimiz insanlara hizmet; hem sevgili Başkan’ın hem bizim. Dolayısıyla bir ortak akılla, masada konuşarak, çözüm bularak çalışacağız. Her gün Ümraniye’yi hisseden kendileri, en iyi onlar yaşıyorlar, en iyi onlar tespit edebiliyorlar. Biz, onların deneyiminden faydalanacağız, Büyükşehir hizmetlerine yön vereceğiz. Onlar bize yön verip, önceliklerini sıralayacak. Ona göre hareket edeceğiz. Bu dayanışma kesinlikle şehre ve şehir insanlarına kazandırır. İnşallah bu böyle devam eder. 39 ilçemizde de hem bu bireysel görüşmeler hem de kurduğumuz 10 bölge masası çalışması, buna sürdürülebilir bir diyalogla, irtibatla hizmet etmiş olacak. Bir iş yürümüyorsa, zamanında toparlanmamışsa hesap soracağı bir mekanizma olacak. Her kurumun birbiriyle böyle bir iletişime ve diyaloga ihtiyacı var.”

VATANDAŞ: “AYLARDIR SİZİNLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYİ BEKLİYORUM”

Başkanlar, açıklamanın ardından millet bahçesi gezisine İmamoğlu’nun kullandığı, “buggy” diye tabir edilen elektrikli araçla devam etti. Bu sırada bir kadın vatandaşın, “Aylardır sizinle fotoğraf çekilmeyi bekliyorum” diyerek, aracı durdurması ve İmamoğlu ile “selfie” yapması, ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Fırsattan istifade eden diğer vatandaşlar da İmamoğlu ve Yıldırım’la fotoğraf çektirdi. Bazı plaza çalışanları da pencereden gördükleri İmamoğlu ile fotoğraf çektirmek için park çıkışında toplandı. İmamoğlu, çalışanların isteklerini tek tek yerine getirdi. İmamoğlu ve Yıldırım, millet bahçesi gezisinin ardından ilçede yapımı devam eden “15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Zeminaltı Otopark İnşaatı”nda incelemelerde bulundu. Burada da vatandaşlar, İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterdi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER