BIST 100 9.550 DOLAR 34,54 EURO 36,01 ALTIN 3.005,46
7° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Ekmeğe son 9 ayda 3 kez zam yapılınca AKP'nin 'varlık kuyrukları' uzadı

Ekmeğe son 9 ayda 3 kez zam yapılınca AKP'nin 'varlık kuyrukları' uzadı

Malatya’da Haziran 2021'de yılında 2 lira olan ekmek 9 ayda yapılan üç zammın ardından 3 liraya çıktı. Vatandaş 200 gramı 3 liradan satılan ekmek yerine Malatya Büyükşehir Belediyesi ekmek büfelerinde 200 gramı 2 lira 50 kuruşa sattığı ekmeğe yöneldi. Haliyle belediye ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

Sözcü’den Evren DEMİRDAŞ’ın haberine göre, Malatya'da 2 lira 50 kuruştan satılan ve tırnaklı ya da pide olarak da bilinen ekmeğe son 9 ayda 3 kez zam yapıldı. Geçen yıl Haziran ayına kadar 1 lira 5 kuruşa satılan 200 gram ekmeğin fiyatı maliyetlerde yaşanan artışlardan dolayı 3 TL’ye çıktı.

Zamların ardından vatandaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi ekmek büfelerinde 2,5 liraya satılan ekmeğe yöneldi. Vatandaşlar ucuz ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Ardı ardına yaşanan zamlar sonrasında oluşan kuyrukların gün geçtikçe uzadığını belirten CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ”Vatandaşların artık en temel ihtiyaçları olan ekmek, yağ, şeker gibi ürünleri birazcık daha ucuza alabilmek için kuyruklarda uzun süre beklemesi ekonominin geldiği noktayı çok net özetliyor” dedi.