Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

DEDEF'ten sanatçı Şenol Akdağ için dayanışma çağrısı

Sanatçı Şenol Akdağ’ın 1997 yılında katılması düşünülen 1 Mayıs’a henüz katılmadan gözaltına alındığı ve 6 Temmuz 1993’te Güngören’de “korsan gösteriye” katılarak gözaltına alınması suç unsuru olarak gösterilmişti. Akdağ bir süre tutuklu kalmıştı. Akdağ'ın yargılanmasına yarın (22 Perşembe) Çağlayan Adliyesi'nde devam edilecek. DEDEF'ten Akdağ için dayanışma çağrısı yapıldı

Grup Munzur’un eski solisti sanatçı Şenol Akdağ 19 Kasım 2019'da saat 01.30’da evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. Akdağ, 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nce tutuklanmıştı. Akdağ, 20 Şubat 2020'de de tahliye olmuştu.

Akdağ'ın yargılanmasına yarın (22 Perşembe) Çağlayan Adliyesi'ndeki İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Akdağ'ın TCK'nin 314/2 maddesine göre "örgüt üyeliği" suçlamasından, 5 yıldan 10 yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Akdağ için bir dayanışma mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda, "Sanatçı; yaşadığı coğrafyanın kültürel değerlerini,
tarihini,dilini, kültürünü,
inancını müziğiyle yaşatandır.
Sanatçı dostumuz Şenol Akdağ’ın tutuksuz yargılandığı davanın duruşması; 22 Ekim Perşembe günü saat 10:00 da Çağlayan Adliyesinde görülecektir.
#ŞenolAkdağYalnızDeğildir"
ifadelerine yer verildi.

İDDİANAMEDEN... "SAZ ÇALIP TÜRKÜ SÖYLER"

İddianamede, Akdağ hakkında ifade veren etkin pişmanlıktan yararlanan A.O. ile diğer tanıklar B.T. ve Y.S.’nin ifadelerine yer verildi.

A.O.’nun Akdağ’a yönelik “resmini gösterdiğiniz açık kimlik bilgilerini sizlerden öğrendiğim bu şahsı Şenol Akdağ olarak tanıyorum, Grup Munzur’da saz çalıp şarkı söyler, bu grubun bestelerini de bunun yaptığını biliyorum, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM) çalışanıdır” ifadesi iddianameye delil olarak konuldu.

Akdağ, hakkında ifade veren B.T. adlı tanığın ise “Ben bu şahsı Şenol Akdağ olarak biliyorum, Grup Munzur’un solistliğini yapıyordu. Demokratik Haklar Federasyonu tarafından organize edilen bazı eylemlerde gördüm” beyanları iddianamede yer aldı.

Y.S. adlı tanık; ''Bu şahsı Şenol Akdağ olarak tanırım. Grup Munzur isimli müzik grubunda faaliyet yürüttüğünü duydum, daha sonra da bu şahsın gruptan ayrılarak kendi albümlerini çıkardığını biliyorum” ifadeleri de başsavcı tarafından suçlama konusu yapıldı.

UYAP İNCELEMESİ İDDİANEMEDE

Başsavcılık, Akdağ hakkında yaptığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) incelemesine de iddianamede yer verdi ve UYAP’ta Akdağ hakkında devam eden iki dava konusu olduğu belirtildi. İddianamede sol-sosyalist basının Akdağ’ın gözaltı ve tutuklanmasına ilişkin haberler yapmış olması da “örgüt üyeliğine” delil olarak gösterildi.

İddianamedeki, bir diğer suçlaması ise; 68 kuşağı önderlerinden İbrahim Kaypakkaya'yı anma etkinliğinde Grup Munzur'un konser verdiği; Akdağ'ın da bu konserde örgüt bayrağı altında şarkı söyleyerek propaganda yaptığı.

AVUKATI NE DEMİŞTİ? "20-30 YIL ÖNCEKİ KAYITLAR DELİL OLARAK GÖSTERİLDİ"

İddianame kabul edildikten sonra Akdağ'ın avukatı Meral Hanbayat şu açıklamayı yapmıştı:

“Savcılık makamının elinde somut herhangi bir delilin bulunmadığı açıktır. Müvekkilimi 20-30 yıl önceki gözaltı kayıtlarının iddianamede delil olarak gösterilme çabası bunun kanıtıdır. Arşiv kayıtlarının suçun delili olarak iddianamede belirtilmesi başlı başına masumiyet karinesinin ihlalidir. Ayrıca tutuklanmasına gerekçe yapılan tanık ifadelerinin de ortaya koyduğu gibi Şenol Akdağ sanatçıdır. Her üç tanık da Akdağ'ın sanatsal faaliyetlerinden söz ediyor. Biri saz çaldığını, biri beste yaptığını bir diğeri de solistlik yaptığından söz ediyor. Saz çalmak örgüt üyeliği sayılıyor, bu muhalif sanatçılara gözdağı vermek anlamına geliyor.”


İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER