Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

CHP'li Vekil: Erdoğan ve Bahçeli, darbeci Evren gibi

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, "AKP Genel Başkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin desteğini de alarak, tam da 12 Eylül 1980 darbesini yapan Kenan Evren’in yaptığını 40 yıl sonra yapmak istemektedir. Atatürk’ün vasiyetine de darbe yapmak, Atatürk’ün vasiyetini iptal etmek istiyorlar" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, partisinin Tokat İl Başkanlığı'nda İş Bankası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İşte CHP'li Durmaz'ın o basın açıklaması:

Osmanlı da Demokrasi ve Parlamenter sisteme geçişi Meclis-i Mebusan 23 Aralık 1876 tarihli Anayasa’ya (Kanuni Esasi) göre kuruldu. I. Meşrutiyet ve II. Meşrutiyet döneminde faaliyet gösterdi. Mondros Mütarekesi sonrasında Padişah Vahdettin 21 Aralık 1918’de yeni seçimler yapılmak üzere Meclis-i Mebûsanı (parlamentoyu) feshetti. 18 Aralık 1919 tarihinde seçimler yapıldı. Yeni seçilen milletvekillerinden oluşan Meclis-i Mebûsan ilk toplantısını 12 Ocak 1920 tarihinde yaptı. Meclis-i Mebûsan’ın 28 Ocak 1920 tarihli toplantısında Misak-ı Milli (Türk Kurtuluş Savaşı’nın manifestosu olan milli yemin) kabul etti. 16 Mart 1920’de İstanbul’u işgal eden İngiliz işgal güçleri, Misak-ı Milli’nin kabul edilmesi üzerine 11 Nisan 1920'de Meclis-i Mebûsan kapattılar. Meclisin önde gelen milletvekillerini tutukladılar, Malta Adası’na sürgün ettiler.

19 Mayıs 1919 sonrası 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısı ve illerinden seçilip gelen milletvekillerinin katılımı ile Büyük Millet Meclisi Ankara’da toplandı. Mecliste yapılan seçimlerde Mustafa Kemal Meclis Başkanı seçildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkanlığında Büyük Millet Meclisi’nde alınan kararlarla, Kurtuluş Savaşı başlatıldı. Kurtuluş Savaşı’nda işgal güçleri büyük bir yenilgi ile geldikleri gibi gittiler. Atatürk’ün başkanlığında Büyük Millet Meclisi’nde alınan karlarla 20. Yüzyılın en büyük yenilik, değişim ve dönüşüm projesi olan halk egemenliğin dayanan Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Devrimler yapıldı. Devrimlerle öngörülen, toplumsal ekonomik, siyasal ve kültürel değişim ve dönüşümler yaşama geçirildi.

Atatürk’ün girişimi ile yerli müteşebbis (iş adamı) ve Milli sermaye ile 26 Ağustos 1924 tarihinde İş Bankası kuruldu. Atatürk, İş Bankası’nın halka güven vermesini sağlamak için %28.1 payla kendi parası ile Bankaya kurucu ortak oldu. İş Bankası kurulduğu günden başlayarak yatırım yapmak isteyen yerli müteşebbislere sermeye sağladı. Ülkenin kalkınmasına hizmet etti.

Atatürk, Dolmabahçe Sarayında hayata gözlerini yummadan önce; kendi el yazısı ile 5 Eylül 1938 de vasiyetini yazdı. Vasiyetinde İş Bankası’ndaki hissesinin kalıcı ve yıllık kâr payının nasıl kullanılacağını anlattı.

Atatürk’ün İş Bankası’ndaki hissesine ait yıllık kar payı, 10 Kasım 1938 ve 12 Eylül 1980 arasında vasiyeti doğrultusunda harcandı.

12 Eylül darbesini yapan yönetime el koyan Kenan Evren, 16 Mart 1920 tarihinde İstanbul’u işgal eden, İşgalci İngiliz askerlerinin yaptıklarının aynısının yaptı.

Yani Milli İradenin tecelligahı;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni fes ettiler.

16 Ekim 1981 tarih ve 2533 sayılı kanunla Siyasi partileri kapattılar.

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’i, Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel’i Çanakkale Hamzakoy’a sürgün ettiler,

MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ı, MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i Çanakkale Uzunada’ya sürgün ettiler.

Darbecilerin başı Kenan Evren, daha da ileri giderek Atatürk’ün vasiyetine de darbe yaptı. Atatürk’ün vasiyetini iptal etti. Atatürk’ün İş Bankası’ndaki hisselerine el koydu.

Siyasi partilerin feshine dair 16 Ekim 1981 tarih ve 2533 sayılı kanun, 19 Haziran 1992 tarih ve 3821 sayılı kanunla kaldırıldı. Kapatılan partilerin yeniden açılmasına karar verildi.

CHP Yeniden açıldı. CHP yönetimi, Atatürk’ün vasiyetini iptal eden yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine dava açtı. Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusunu görüştü ve kabul etti. Atatürk’ün vasiyetine darbe yasasını 19/06/1992 tarih ve 3821 sayılı kanunla kaldırıp siyasi partilere mal varlıkları iade edilmiştir.

ATATÜRK’ÜN VASİYETİNE DARBE ATATÜRK’ÜN KENDİSİNE DARBEDİR

Türkiye Cumhuriyeti’ni akıl izan ve devlet geleneğimizden uzak, kendi kurallarına göre yeniden yapılandıracağını söyleyerek siyaset yapan, İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanlığı, başbakanlığı, Cumhurbaşkanlığı sırasında, Atatürk’ü hafızalarda silmek için uygulamalar yapan AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteğini de alarak, tam da 12 Eylül 1980 darbesini yapan Kenan Evren’in yaptığını 40 yıl sonra yapmak istemektedir. Atatürk’ün vasiyetine de darbe yapmak, Atatürk’ün vasiyetini iptal etmek, İş Bankası’ndaki hissesine el koymak, içi boşaltılan diğer kamu bankalarının durumuna düşmesi istenmektedir.

Sonrasında da varlık fonuna hazineden aktarıp Londra’da ki tefecilere teminat verip hizmet faiz lobisine hizmet edecektir.

Atamızın kendi el yazısı ile yazdığı gibi hisselerinin %28.1’ine isabet eden kârını her yıl; Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunun gelişmesi için bağışladığı gerçeğini görmeyen aymazlar; yeniden iş başındalar. Darbeci Kenan Evren gibi İş Bankasına yeniden saldırmışlardır. Bunun sonucunda İş Bankası, 1249 yurt içi şubesi ve 22 yurt dışı şubesi ile dünyanın 150. Büyük bankası iken hızlı bir düşüşle 194. Sıraya gerilemiştir. Bu iktidarın yarattığı haksız algının bir sonucudur. İşte bu anlayış bireysel miras hakkını yok sayan dünyanın saygın bankaları arasında önemli bir yeri olan ülkemizin göz bebeği İş Bankası ve ATAM’IZIN MİRASINA fütursuzca yapılan bir saygısızlıktır.

‪ 17 Yıllık tek başına iktidar olan Ak Parti iktidarı Londra’da ki faiz lobisi tefecilere;

1 dakika da 35.120 $ faiz

1 saatte 2.107.200 $ faiz

1 günde 50.572.000 $ faiz

1 yılda 16.891.000.000 $ faiz

17 yılda 163.693.000.00 $ faiz

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER