Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

CHP’li Dinçer Rize İkizdere’de incelemelerde bulundu: Doğal güzelliklerimizin talan edilmesine izin vermeyeceğiz

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Rize’nin İkizdere ilçesinde koruma altına alınmış olan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından Nisan 2021 yılında yapımına başlanan, bölge halkının ısrarla karşı çıktığı ve mahkemelik olan taş ocağının bilirkişi incelemesine katıldı.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Rize’nin İkizdere ilçesinde koruma altına alınmış olan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından Nisan 2021 yılında yapımına başlanan, bölge halkının ısrarla karşı çıktığı ve mahkemelik olan taş ocağının bilirkişi incelemesine katıldı. Keşif esnasında taş ocağına girişi engellenen ancak uzun uğraşlar sonucunda mahkeme hakimini ikna ederek içeri giren Dinçer; “AKP iktidarı rant uğruna doğamızı katletmeye devam ediyor. Eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan Rizemizde 3 yıl önce başlayan bu zulme karşı bölge halkı büyük ve onurlu bir direniş gösterdi. Biz de bugün Rizeli yurttaşlarımızla bu doğa kırımına dur demek, bu rezaleti tüm yurttaşlarımıza göstermek için bir araya geldik. İkizdere 3 yıldır hukuk önünde adalet arıyor. Adalet yerini bulana kadar mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU TAŞ OCAĞI AÇILMAYACAK DEMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Adil Karaismailoğlu döneminde İyidere Lojistik Liman Projesi’nin ÇED raporunda bölgede yeni bir taş ocağı kurulmayacağı ve mevcuttaki taş ocaklarından gerekli ihtiyaçların karşılanacağının taahhüt edildiğini anımsatan Dinçer; “Eski Bakan sözünde durmadı ve kendi ata toprağında doğamızın rant uğuruna peşkeş çekilmesine göz yumdu. Dava süreci sonrasında kamuoyunun tepkisi üzerine bölgeye gelen Bakan Karaismailoğlu’nun 2 yıl dolmadan buralardan çıkmayı taahhüt ediyoruz sözleri ise gerçekleşmemiştir. Yaşam alanlarına geri dönüşü olmayan zararlar verilirken, vadideki canlı yaşamını yok eden bu taş ocağına karşı mücadele etmek ranta ve talana karşı mücadele etmek demektir. Bu ranta karşı çıkmak hepimizin görevidir.” dedi.

MAHKEME KARAR VERDİĞİNDE HER ŞEY İÇİN ÇOK GEÇ OLACAK!

Bölge halkının bilirkişi tespiti yaptırmak istediğini ancak astronomik ücretler talep edildiğini söyleyen Dinçer şunları ekledi; “Yargı süreci çok yavaş ilerliyor. Neredeyse ocakta alınmadık taş kalmadı. Mahkeme tabiri caizse karar vermek için müteahhit firmanın işini bitirmesini bekliyor. 60 Bin TL bilirkişi ücreti isteyerek yurttaşları davadan vazgeçirmeye çalışıyor. Yarın karar verildiğinde her şey için çok geç olacak. Kararın hukuken ve fiilen bir kıymeti olmayacak.”

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER