Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

CHP Vizyon Toplantısı'ndan kritik detaylar

CHP Vizyon Toplantısı'nda yol haritasını, ekonomi reçetesini açıklıyor. KRT ekibi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Vizyon Toplantısı'nın nabzını tutuyor. KRT'nin ulaştığı bilgiye göre toplantı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa bir açılış konuşması ile start alacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki vizyon toplantısında, Türkiye'yi ekonomik krizden çıkaracak istikrarlı büyüme modelini açıklayacak. Teknolojik gelişmelerin ve yatırımların ülkeye çekilip, istihdamın arttırılması ve para politikaları konusundaki yol haritasını açıklayacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo'nun yanı sıra ABD'li yazar, ekonomist ve toplum kuramcısı Jeremy Rifkin, Prof. Daron Acemoğlu, Prof. Hakan Kara, Prof. Refet Gürkaynak ve Prof. Ufuk Akçiğit de toplantıda birer konuşma yapacak.

Toplantı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa bir konuşması ile başlayacak. Toplantı öncesi kısa bir film gösterimi yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasının 5 ile 10 dakika arasında değişmesi bekleniyor. Toplantının kapanış konuşması da CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından yapılacak.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen KRT ekranlarında çok önemli müjdelerin verileceğini, bütün halkın kucaklayacağını söyledi. Antmen, "Bir kere samimi olacak, hiçkimseyi ötekileştirmeyecek. Çünkü AKP sadece kendi oylarıı domine etmeye çalışarken CHP bugün büyün halkı kucaklayacak bir vizyonu bugün gösterecek. Fark bu... Ekonomiye, hukuka, sanayiye, teknolojiye dair çok önemli ip uçlarını göreceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin 25 Temmuz 2020'de açıkladığı “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesini” temel alacak. Buna göre “Tek adam rejiminden, çok sesli bilim ve akıla dönüşüm modelini” kamuoyu ile paylaşacak. Kılıçdaroğlu, 3 Aralık toplantısı için “Dünyaya sesleneceğim, insanımız senin ucuz iş gücün değildir. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Toprağımız senin çöp depolama alanın değildir. Mahallerimiz senin uyuşturucu baronlarının fink attığı bataklıklar değildir” dedi. CHP'nin tanıtım videosunda ise “Ey Dünya! Gözlerimize bak. Seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, demokraside, hayvan haklarında, çevrecilikte, iyi olan her şeyde seninle rekabet etmeye geliyoruz” deniliyor.

İŞTE CHP’NİN YENİ DANIŞMAN KADROSU

Jeremy Rifkin: ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman. 1995’ten bu yana Wharton School’da ders veren Rifkin, Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin fikir babası olarak kabul ediliyor. Bilimsel-teknolojik değişimlerin toplum ve çevre üzerindeki etkileri hakkında 20’den fazla kitap yazdı. Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ekibinden olan Rifkin, 2004’te yayımlanan “Avrupa Rüyası” adlı çalışmasında Avrupa Birliği’nin ortaya çıkışı ve evrimi üzerine yoğunlaşıyor.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu: 1993’ten bu yana ABD’deki MIT’de ders veren Acemoğlu, dünyada en çok alıntı yapılan beş iktisatçıdan biri. Acemoğlu’nun çalışma alanları arasında siyasal iktisat, ekonomik kalkınma, büyüme, teknolojik değişimler, gelir eşitsizliği ve çalışma ekonomisi bulunuyor. Acemoğlu’nun Global Economy Prize 2019’un da olduğu birçok ödülü bulunuyor.

Prof. Dr. Hakan Kara: Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, TCMB’nin 2003-2019 arasında uyguladığı para politikalarının araştırılmasında, oluşturulmasında ve uygulanmasında öncü bir rol üstlendi. Kara’nın çalışma başlıkları arasında makroekonomi, Merkez Bankası teorisi ve politikaları ile Türkiye ekonomisi bulunuyor.

Prof. Dr. Refet Gürkaynak: Bilkent Üniversitesi’nde ders veren Prof. Refet S. Gürkaynak, makroekonomi, para piyasaları ve mali piyasalar konularındaki çalışmaları ile biliniyor. Gürkaynak, bir dönem ABD merkez bankası FED’de de çalıştı.

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit: Ekonomik büyüme, verimlilik, rekabet, inovasyon ve girişimcilik alanlarındaki akademik çalışmalarıyla bilinen Akçiğit, Almanya’nın prestijli kurumlarından The Kiel Institute tarafından Global Economy Prize 2022 ödülüne layık görüldü. Akçiğit, Chicago Merkez Bankası, Danimarka Yüksek Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Dünya Bankası, IMF ve OECD’ye proje danışmanlığı yapıyor.

Hacer Foggo: Açık Alan Derneği ve Derin Yoksulluk Ağı’nın (DYA) kurucuları arasında yer alan Foggo, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi derneklerde uzun süre aktif olarak çalıştı. Foggo halen KRT TV'de Derin Yoksulluk adıyla bir program yapmaktadır.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER