Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Çakıcı, 17 yıl hapis cezasını istinafa taşıyor

Alaattin Çakıcı'nın avukatı Gökhan Kılıç, infaz düzenlemesi kapsamında geçtiğimiz nisan ayında serbest bırakılan müvekkiline verilen 17 yıl hapis cezasını istinafa taşıyacaklarını belirterek, “İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacaktır” dedi.

Çakıcı’nın da aralarında bulunduğu 27 sanık hakkında İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeğen Adem Çakıcı’nın silahla yaralanması ile birlikte çok sayıda silahla yaralama, silahla yağma, tehdit suçlarından görülen davada 15 Eylül 2020 tarihinde karar çıktı. Sağlık gerekçesiyle karar duruşmasına katılmayan Çakıcı'ya mahkemenin 17 yıl hapis cezası vermesi üzerine Çakıcı’nın yeniden hapse girmesi gündeme geldi.

Bunun üzerine Çakıcı’nın avukatı Gökhan Kılıç konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Kılıç, Çakıcı’nın aldığı cezayla ilgili istinaf ve temyiz aşamalarının da olduğunu anımsatarak, "Kararın onanması halinde kesinleşecek ve infaz söz konusu olacak" dedi.

İSTİNAFA GİDECEK

Kılıç'ın açıklaması şöyle:

"Müvekkilim yargılama aşamasında gerek 18 hastalığının bulunması nedeniyle raporlu olduğundan ve gerekse Covid-19 pandemi şartları nedeniyle ifade verememiştir. Müvekkile ait rapor avukatları tarafından Sayın Mahkemeye ibraz edilmiş ve müvekkilin bir sonraki celse ifadesinin alınması talep edilmiş ise de Sayın Mahkeme süre vermemiş ve müvekkilin ifadesi alınmadan, aleyhine tek bir delil olmaksızın hakkında tecziye kararı verilmiştir.

Verilen söz konusu bu hüküm Sayın Mahkeme'nin gerekçeli kararının tebliği aşamasından sonra İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı'na müracaat edilerek istinaf edilecektir. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilgili Sayın Dairesi'nin kararının aleyhe olması durumunda söz konusu karar temyize tabi olduğundan Yüce Yargıtay'a temyize başvurulacaktır. İstinaf ve temyiz incelemeleri aşamalarından sonra kararın onanması halinde kesinleşmiş olacak ve infazı söz konusu olacaktır."

(ANKA)

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER