Badem ve balın birleşiminden müthiş bir lezzet olarak ortaya çıkan ballı bademli kek, hem misafirler hem de özel günler için şık bir yiyecektir. Sağlıklı beslenme unsurlarını hayatının merkezi haline getiren bireyler, sağlık açısından zararlı olmayan malzemeleri kullanarak lezzetli besinler hazırlayabilir. Tatlı yiyecekler herkesin vazgeçilmezleri arasında yer alırken, kekleri çok daha sağlıklı bir şekilde yapmak için uygun malzemeler bulunur.
Badem ve bal kendi haline tüketildiğinde dahi oldukça faydalı besinler olup, bir araya geldiğinde hem faydalı hem de lezzetli bir tüketim sağlar. Pratik hazırlanışı ve içinde yer alan malzemelerin her birinin kendi başına lezzetli oluşu sayesinde sevilerek tüketilen ballı bademli kek yapmak için tarifimizden faydalanabilirsiniz. Ballı Bademli Kek Tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekildedir;
Yapılışı
Ballı bademli kek için gerekli malzemelerin bir araya getirilmesinin ardından yapım aşlamasına geçilir. Tarifi yapmaya başlamadan önce fırını 165 dereceye ayarlayarak hamur hazırlanan kadar fırının ısınması sağlanabilir. 3 adet yumurtayı ve 150 gram şekeri uygun bir kabın içine koyarak krema kıvamı alana kadar çırpılır. Ardından bir çay kaşığı vanilya eklenerek blender yardımıyla çırpılmaya devam edilir. Malzemeler iyice birbirine karıştırmak için köpürene kadar karıştırmaya devam edilir. Ardından diğer tüm malzemeler sırasıyla hamura eklenir ve kıvamı tutana kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur, yağlanan tepsiye eşit olacak şekilde dökülür ve daha önce ısıtılmış fırına konur. Yaklaşık 40 dakika boyunca pişen keki, bir kürdan yardımıyla farklı bölgelerinden kontrol ederek piştiğini anlayabilirsiniz. Servis etmeden önce dinlenmiş ve soğumuş keki eşit parçalara bölerek her parçanın üzerine bal dökülür ve fide bademle süslenir. Servis tabaklarına dilin halinde alarak servise hazır hale getirebilirsiniz.