Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Bahçeli'den İstanbul depremi çıkışı

Deprem bölgesine haftalar sonra giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Bahçeli beklenen İstanbul depremi hakkında konuştu. Bahçeli, "Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşuyor.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, depremin ardından menfaat çıkarmaya çalışanları "tek tek not ettiklerini" söyledi.

Bahçeli konuşmasının devamında, deprem öncesi tedbirlerin alınmasını belirtti. Bahçeli, "Önce tedbir alıp sonra tevekkül içinde hayatlarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Bahçeli, AKP'li Bülent Arınç'ın erteleme talebinde bulunduğu seçimler hakkında "Ne sandıktan kaçarız ne demokrasiyi yok sayarız." değerlendirmesini yaptı.

"OYALANMAYA VAKTİMİZ YOKTUR"

Bahçeli ayrıca beklenen büyük İstanbul depremi üzerine ise "İstanbul için dillendirilen felaket senaryolarının bütün ihtimallerini değerlendirip muhtemel depremlere hazır olmalıyız, kaybedecek zamanımız yoktur, Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü her şart altında kaldırırız. Oyalanmaya vaktimiz yoktur" diye konuştu.

Bahçeli "Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır. Ve bunları tek tek not aldığımız da çok iyi bilinmelidir." dedi

Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkan kısımlar şöyle:

“Milli felaketlerde ortak aidiyet paydasında uzlaşamayanlar, insani değerlere yabancılaşan mihraklardır. Türkiye devasa bir musibetin tesirindedir. Türkiye'miz doğal afetlerin risklerine her zaman açıktır. Deprem bilimciler tarafından Kahramanmaraş depremi dünya üzerinde karada meydana gelen en büyük depremlerden birisi olarak tanımlanmıştır.

İnsani ve fiziki kusurlar doğal afetin boyutunu artırmaktadır. Gölcük depremi bir milattır. Bu tarihten önce inşa edilen binalarda zemin etüdü zorunluluğu yoktu. Hazır beton yoktu. Binaların demirlerinin dayanıklılığı azalıyordu. Müteahhitler malzemeden çalmayı alışkanlık haline getirmişti.

Her yıl 300 bin binanın dönüştürülmesi planlanmıştır. Depremler ve diğer afetler yaşanacaktır. Bu yakıcı gerçekten kaçış yoktur. Depreme ve ilgili yönetmelere uygun dayanıklı binalar yapmaktan başka seçenek yoktur. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Felaketten çıkardığımız derslerle daha güvenli, daha huzurlu, daha sağlıklı geleceğin temelini atmalıyız. İnsan kaynaklı hataları sıfırlamak zorundayız.

İstanbul’da, yapı stokunun yüzde 70'nin 1999 öncesi yapıldığı dikkate alındığında bir an önce harekete geçilmelidir. Muhtemel depremlere hazır olmalıyız. Kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü kaldırırız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye'mize sahip çıkarız. Acımız büyüktür ancak zamanının yumuşatmadığı hiçbir acı yoktur.”

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER