ZERRİN TEKİNDOR TEK KİŞİLİK PERFORMANS SERGİLEDİĞİ “TOZ” OYUNU İLE 23 MART’TA ENKA SANAT’TA
Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun kaleme aldığı, yönetmenliğini Hira Tekindor'un üstlendiği, prömiyerini yaptığı günden bugüne kapalı gişe oynayan “Toz”, Zerrin Tekindor’un muhteşem performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Çok sayıda kişiliğe bürünen ve her birine bambaşka hayatlar veren Zerrin Tekindor’un sahnede devleştiği bu tek kişilik oyunda, hikâye ve karakter geçişlerine ışık ve ses efektleri eşlik ediyor.
“Toz”, 23 Mart Perşembe akşamı saat 19.00 ve 21.00’da iki seans olarak ENKA Oditoryum’da sanatseverlerle buluşacak.
LEVENT CAN,HANDE DOĞANDEMİR VE AYTAÇ ŞAŞMAZ’I TİYATRO SAHNESİNDE BULUŞTURAN “EKSİK” OYUNU 16 MART PERŞEMBE AKŞAMI SAAT 20.30’DA BABA SAHNE’DE 19 MART PAZAR GÜNÜ SAAT 18.00’DE İSE FİŞEKHANE ANA SAHNE’DE SEYİRCİYLE BULUŞACAK
“Eksik”, annesinin komada olduğunu haber vermek için yanında kız arkadaşıyla birlikte, babasının Datça’daki çiftlik evine giden Metin’in burada yaşadığı yüzleşmeleri, aile içi hesaplaşmaları ve açığa çıkan sırları hem hüzünlü hem de güldüren bir dille sahneye taşıyor.
Oyun, aynı zamanda oyunun yönetmen koltuğunda da oturan Aksel Bonfil’in kaleme aldığı akıcı ve güçlü metninin yanı sıra oyuncuların çarpıcı performanslarıyla şimdiden dikkat çekiyor.
ŞENAY LAMBAOĞLU & GENCO ARI İMZALI “BÖYLE NASIL YAŞANIR?” ADA MÜZİK ETİKETİYLE MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU
Üretkenliği ve duygu yüklü şarkı sözleriyle dikkat çeken Şenay Lambaoğlu, başarılı aranjör Genco Arı ile ‘Böyle Nasıl Yaşanır?’ adını verdiği yeni şarkısını müzikseverlerin beğenisine sundu.Sözleri ve müziği Şenay Lambaoğlu imzası taşıyan şarkının prodüktörlüğünü Genco Arı üstleniyor. Şarkı ikilinin ortaklıklarını pekiştirdiği Bilirim, Çiçekli Perdeler, Sis, Uzun Hikaye ve Hava Kararınca’dan sonra altıncı çalışma olarak dijital mecralarda müzik listelerine giriş yapıyor. Piyano ve vokal hücum kayıt olarak gerçekleştirilirken parçanın basgitar ve davul’u Genco Arı'ya ait. Şarkının duygusal yapısı Şenay Lambaoğlu’nun ustaca kullandığı vokaliyle birleşiyor ve böylece ortaya müthiş bir drama çıkıyor.Son projelerinde yeni nesil müzik akımlarına yakınlığı ile adından söz ettiren Şenay Lambaoğlu, bu süreci daha da zenginleşerek, “Böyle nasıl yaşanır?” ile kariyerine farklı bir soluk getiriyor.
ÇAĞDAŞ RESMİN GENÇ TEMSİLCİLERİNDEN İLKEM GÜNERİ’NİN “BULLSEYE” ADINI VERDİĞİ KİŞİSEL SERGİSİ 18 MART CUMARTESİ GÜNÜ RED ART İSTANBUL’DA BAŞLIYOR
Çağdaş resmin genç temsilcilerinden İlkem Güneri, “Bullseye” adını verdiği yeni kişisel sergisini RED art istanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan ve 2021 yılında aynı üniversitede resim ana sanat dalı üzerine yüksek lisansını tamamlayan İlkem Güneri, 2020 yılından bu yana RED art istanbul bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.Güncel olguları ironik bir bakış açısıyla aktardığı resimlerinde çoğunlukla stilize edilmiş çizgi karakterleri figür olarak merkeze alan İlkem Güneri, çocuksu ve minimalist yüz ifadeleriyle dikkat çeken bu figürlerin asi, sisteme başkaldıran ve özgürlüğüne düşkün karakterlere sahip olduğunu söylüyor.
“Bullseye” sergisi, lowbrow ve street art akımlarından etkiler taşıyan 15’I aşkın eserden meydana geliyor. İlkem Güneri’nin yeni resimlerini sanatseverlerle buluşturmak için sabırsızlandıklarını dile getiren RED art istanbul Kurucu Ortağı Yiğit Aydın, kendine has üslubuyla kısa sürede fark edilen ve eserleri pek çok önemli koleksyonda yer alan İlkem Güneri’yi genç kuşağın en parlak sanatçıları arasında gördüğünü ifade ediyor. Aydın, “Kullandığı temalardan renk paletinin çarpıcılığına kadar İlkem Güneri’yi özgün kılan birçok özelliği var ancak bunların arasında benim için en değerli olanı sanatının yarattığı pozitif etki. İlkem’in eserlerini izleyen herkesin yüzünde kocaman bir tebessüm oluşuyor ki bunu başarabilen sanatçı sayısının çok da fazla olduğunu söyleyemeyiz. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde İlkem’in eserlerinin sanatın iyileştirici gücünü gerçek anlamda yansıttığına inanıyorum” diyor.Elde edilen gelirin bir kısmının, son günlerde deprem bölgesindeki çocuklara verdikleri destekle dikkat çeken UCİM’e (Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) bağışlanacağı “Bullseye” sergisi, 28 Mart tarihine kadar RED art istanbul’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
GÜNEŞTEKIN VAKFI VE İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN IŞBIRLIĞIYLE DÜZENLENEN USTA SANATÇI AHMET GÜNEŞTEKIN’IN 'G VUR MAHALLESI' SERGISI YOĞUN ILGI NEDENIYLE 7 MAYIS’A KADAR UZATILDI.
3 Kasım’da İzmir Kültürpark’ta açılan sergiyi hafta içi her gün 6-7 bin, hafta sonu ise 15-20 bin sanatsever ziyaret ediyor. Sergide şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi ağırlandı. Göç kültürünü odağına alan ve mübadelenin altında yatan düşünceden hareketle nesneler, ortamlar ve ziyaretçiler arasında farklı karşılaşma biçimlerini teşvik eden sergi, bellek çalışmalarında başka bir tarihsel farkındalık yolunda önemli bir adım oluşturuyor. Zorunlu yerinden edilmelerin ve göçlerin tarihsel rotası olarak mübadelenin mekânında açılan 'Gâvur Mahallesi' sergisine gösterilen yoğun ilgi, sanatçının çeşitli ortam ve biçimlerde ürettiği işler topluluğunun çoklu duyusal deneyimleri nasıl teşvik ettiğini gözler önüne seriyor. Hafıza ve hatırlamayı bir araştırma yöntemi olarak kullan Ahmet Güneştekin, sergiye bir hafıza çalışması, alternatif bir tarih yazım alanı olarak bakıyor. Kapsayıcı bir bakışla karşılaşma ve yüzleşmeleri birleştirici temaya dönüştürüyor, mübadelenin başkalığın düzenlenmesi üzerindeki etkilerine bakıyor, ve mübadele sonrasında gerçekleşen tüm kitlesel yerinden edilmelerde olduğu gibi ayrıştırıcı uygulamaların toplumları küçümseyen yönlerini tartışıyor. Toplumsal ve bireysel travmalara neden olan konuları inceleme sorumluluğunu üstlenen sanatçı, incelikli bir yaklaşım izliyor ve ürettiği işlerle pozitif bir alanın açılmasına katkı sağlamaya çalışıyor.