BIST 100 9.387 DOLAR 34,58 EURO 36,28 ALTIN 2.991,55
11° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasındaki son gelişmeler

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasındaki son gelişmeler

Yazarlarımızdan Anıl Kurtuldu,  yılın ilk ayında  gastronomi ve yeme içme  alanındaki son gelişmelerini sizler için yazdı.

TÜRKİYE’NİN İLK VEGAN BAKLAVACISI BABAZADE BAKLAVA’DAN BİR İLK DAHA

FRAMBUAZLI SOĞUK BAKLAVA

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasındaki son gelişmeler - Resim : 1

İsmini Baba ve Oğul kelimelerinin gücünden alan Babazade baklava hatırlanacağı gibi Türkiye’nin ilk vegan baklavacısı olarak tescillenmiş ve bu oluşumuyla büyük takdir toplamıştı. Baklava’da dünyada bir ilki başaran işletme, aynı dönemde vegan su böreği’nden vegan kadayıf’a kadar tüm çeşitlerini lezzet tutkunlarıyla buluşturmuştu.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasındaki son gelişmeler - Resim : 2

Genç yatırımcı Eren Can Özsaygılı’nın büyük özverisiyle Aralık ayında ikinci şubesini Erenköy’e açan Babazade baklava, kendi alanında yeniliklere ve yeni denemelere açık duruşunu korumaya ve geliştirmeye devam ediyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı frambuazlı soğuk baklava.Frambuazlı soğuk baklava hem lezzeti hem damakta bıraktığı tatla gerçek anlamda bir lezzet şöleni.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasındaki son gelişmeler - Resim : 3

Babazade baklava, Eren Can Özsaygılı gibi çok genç ve dinamik bir yatırımcının ellerinde. Özsaygılı’nın işin mutfağını çok iyi bilmesi, Babazade’nin önümüzdeki yıllarda daha kolay yol alacağının bir göstergesi. 4.Levent ve Erenköy’de baklava tutkunlarının uğrak yeri olan Babazade’yi mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Godiva’dan Yeni Kış Lezzetleri

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasındaki son gelişmeler - Resim : 4


Eşsiz Belçika çikolatasını, özgün yorumlarla ayrıcalıklı tatlara dönüştüren Godiva Kafe , menüsünü farklı tatlarla zenginleştirmeye devam ediyor. Godiva’nın, kışın ikonik lezzetlerinden zencefilli kurabiye ve yer fıstığından ilhamla geliştirdiği Gingerbread Sıcak Çikolata, Yer Fıstıklı Sıcak Çikolata ve Gingerbread Latte içinizi ısıtırken sizlere eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor. Kışa damgasını vuracak Yer Fıstıklı ve Çikolatalı Pasta ve Paris Brest ise mutlu anların yeni vazgeçilmez lezzeti oluyor. Tüm bu eşsiz lezzetler, Türkiye’deki tüm Godiva Kafelerde deneyimlenebilecek.

Gaziantep Yöresel Yemek Günleri için geri sayım başladı


Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasındaki son gelişmeler - Resim : 5

Elite World Hotels&Resorts, bu ay Gaziantep lezzetleriyle misafirlerini ağırlıyor.

Elite World İstanbul Florya, Elite World Van, Elite World Grand Sapanca, Elite World Grand İstanbul Küçükyalı ve Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres’in The Grill Ocakbaşı restoranlarında misafirler Gaziantep mutfağının en özel lezzetlerini deneyimleme şansına sahip olacak.Bu özel etkinlik 16-29 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.