Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Emekli ikramiyesinde 10 bin TL beklentisi

Yerel seçimler öncesinde emekli aylıkları ve ikramiyeleriyle ilgili yapılan spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor. Son iddiayla birlikte deyim yerindeyse tüm sınırlar yerle bir oldu. Emeklilerin, beklentileri de sollandı.

Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılacak kabine toplantısından sonra emekli ikramiyelerine yönelik yeni bir açıklama yapacak. Erdoğan, bayram ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını duyurac ak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynakları, 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik maddenin kabul edildiğini anımsatarak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak 5 bin TL önermiştik. 3 bin TL'de karar kılındı. Sayın Cumhurbaşkanı da tutarı açıkladı” dedi.

Kaynaklar, Erdoğan'ın, bütçede emeklilere daha fazla kaynak ayırmanın olanaksız olduğunu dile getirdiğini belirterek, “Şu anda seyyanen zamla ilgili bir çalışma yok. Emekli ikramiyesinin 3 bin TL'den 10 bin TL'ye yükseltilmesi de gündemimizde bulunmuyor” diye konuştu.

İkramiyede, sürpriz olur mu? Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde uygulamalara bakıldığında sürprizlere açık olmak gerekiyor.

Örneğin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı dolayısıyla verilen ikramiyede sürpriz yaşandı.

İkramiyede, “çalışan ve çalışmayan” ayrımı yapıldı. Önce çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verildi. Sonra tepkiler üzerine çalışan emeklilerin hesabına 5 bin TL aktarıldı.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına, bu yılın ilk yarısı için yapılan zamda da benzer bir süreç yaşandı. Karar üstüne karar alınarak zam oranı revize edildi. Tüm emekliler için oran, en son aşamada yüzde 49,25'e yükseltildi.

Bu kez de böyle bir süreç yaşanabilir mi? Çok çok zayıf bir olasılık da olsa mümkün... Zira, her şey Erdoğan'ın bir talimatına bakar.