Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Ergin Ataman'dan skandal pankarta ilişkin KRT'ye özel açıklama

A Milli Basketbol Takımı ve Yunanistan'ın Panathinaikos ekibinin Başantrenörü Ergin Ataman, İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla oynanan hazırlık maçında açılan siyasi pankart ile ilgili KRT'ye özel açıklamalarda bulundu. KRT Spor Müdürü Yusuf Kaya Şahin'e konuşan Ataman, "Bu pankart, Panathinaikos yönetiminin bilgisi dışında gelişen bir durum. Sadece bir grup tarafından açılan bir pankart. Kulüp yönetimi de bu duruma çok kızgın" dedi.

YUSUF KAYA ŞAHİN - KRT Spor Müdürü

Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Lefkoşa'daki Eleftheria Sports Arena'da İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Dün oynanan karşılaşmanın son periyodunda Panathinaikos taraftarlarının bulunduğu tribünde, "Yıllar süren yasa dışı işgal. Unutmuyoruz" yazılı pankart açıldı.

Bunun üzerine pankarta tepki gösteren Ergin Ataman sahaya girdi ve sinirli bir şekilde hakemlere kendisinin oyundan atılmasını talep etti. Ardından hakem tarafından diskalifiye edilen Ataman, soyunma odasına gitti. Ataman'ın diskalifiye edilmesinin ardından mücadele devam etti ve Maccabi parkeden 88-75 galip ayrıldı.

KRT Spor Müdürü Yusuf Kaya Şahin'e konuşan Ataman, "Bu pankart, Panathinaikos yönetiminin bilgisi dışında gelişen bir durum. Sadece bir grup tarafından açılan bir pankart. Kulüp yönetimi de bu duruma çok kızgın" dedi.

PANATHİNAİKOS'UN ATİNA'DAKİ EN BÜYÜK TARAFTAR GRUBU ARAYIP ÖZÜR DİLEDİ

Ataman, KRT'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tamamen yönetimin bilgisi dışında gelişen ve sadece bir grup tarafından açılan bir pankart. Yönetim çok kızgın: keza Panathinaikos Avrupa'nın en büyük basketbol kulübü ve her türlü siyasi pankartın, spora siyaset karıştırılmasının karşısında olmuştur. Kaldı ki kulübün antrenörlüğünü Türk Milli Takım koçuna emanet eden; bu sezon da kadrosuna 2 milli oyuncumuzu katan ve Türk halkı ile ilişkileri çok iyi olan bir kulüp.

Ayrıca Panathinaikos'un Atina'daki en büyük taraftar grubu Gate 13 de telefonla arayarak bizzat özürlerini iletti ve bu pankartın sadece bir grup Kıbrıs Rumları tarafından habersiz açıldığını söyledi.

Zaten tüm hafta boyunca salonda ve şehirde halkın bana gösterdiği ilgi ve sevgi müthişti. Bu da Yunanistan'da basına fazlasıyla yansıdı

Hepimiz biliyoruz ki dünyanın her yerinde bu tip gruplar ortaya çıkabiliyor. Onun için, konu bir Türk - Yunan konusu değil. İlişkiler gayet iyi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER