Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabından partinin açılış tarihini duyurdu

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, X hesabından partisinin açılış tarihini açıkladı. Parti dilekçesi 28 Ekim’de verilecek. Partinin ismi gizli tutulurken, logosunda parlament mavisi ve beyaz renkler kullanılacağı öğrenilmişti.

Eski İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, resmi sosyal medya hesabından, partisinin açılış tarihini duyurdu. Ağıralioğlu, X'ten yaptığı açıklamada, “Akıl, Ahlâk ve Adalet” ile memleket ve millet mücadelesi verecek Liyakatli Şöhretsizler’in buluşmasına ev sahibi olarak bekleniyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

PARTİNİN İSMİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Dilekçesi 28 Ekim’de verilecek olan partinin ismi gizli tutulurken, logosunda parlament mavisi ve beyaz renkler kullanılacağı öğrenilmişti. Partinin sloganı ise "Milletini koruyan millet için millet içinde siyaset" olacak.

Partinin, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 40’tan fazla ilde teşkilat yapılanmasının hazır olduğu belirtiliyor. Ağıralioğlu, siyasi atmosferin AK Parti'nin 2001 yılındaki iktidara geliş sürecine benzediğini ifade etti. Ayrıca, kimsenin B planı olarak bir parti kurmadığını vurguladı.

Ağıralioğlu'nun X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Akıl, Ahlâk ve Adalet” ile memleket ve millet mücadelesi verecek Liyakatli Şöhretsizler’in buluşmasına ev sahibi olarak bekleniyorsunuz!"

Akşener’den “hayırlı olsun” mesajı gelmişti

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ağıralioğlu'nun partisinin bazı kurucularıyla bir araya gelerek "hayırlı olsun" dileklerini ilettiği belirtildi. Ayrıca, CHP, İYİ Parti ve bağımsız milletvekilleri dahil olmak üzere bazı isimlerin Ağıralioğlu'nun kuracağı partiye katılmak için temas kurduğu, ancak bu tekliflere sıcak bakılmadığı iddia edildi.

İlk seçime hazır olacak

Seçime girme yeterliliğini sağlayacak şekilde il örgütleri hazırlandı. Resmi başvurunun yapılmasının ardından partide görev alan isimler ve parti tüzüğü ise kasım ayı ortasında yapılacak törenle duyurulacak. Partinin resmi olarak kurulmasının ardından 81 ilin tamamında il başkanlığı açılması için harekete geçilecek.

Yavuz Ağıralioğlu kimdir?

1 Şubat 1972'de Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1995 – 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Bu dönemden sonra, aktif olarak siyasî faaliyetlerine devam eden Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı oldu ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katıldı, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçildi, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü.

2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yaptı. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etti.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER