Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Yavuz Ağıralioğlu: Partinin kuruluş hazırlıklarında son aşamaya geldik

Geçen yıl mart ayında İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, kuracağını duyurduğu siyasi parti ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini açıkladı. Parti kuruluşuna ilişkin resmi başvurunun 28 Ekim'de yapılması bekleniyor. Daha önce partisinin adı için kendisine 17 isim önerisi sunulan Ağıralioğlu'nun, parti ismi olarak şu an 3 seçenek üzerinde durduğu öne sürülüyor. Peki, Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

28 Mart 2023'te, 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, X platformundan dün yaptığı paylaşımda, "Milletimizin beklentilerine, itirazlarına ve ümitlerine ortak olarak yürüdüğümüz uzun yolculuğumuz, bir siyasi partinin kuruluşunu zorunlu kıldı. Attığımız her adımı düşünerek, planlayarak ve istişare halkamızı genişleterek atmaya gayret ettik, ediyoruz. Siyaset sahnesinde görünmek için değil 'var olmak' için milletimizin tümünün 'benim' diyeceği, 'benimseyeceği' bir siyasi partinin kuruluş hazırlıklarında son aşamaya geldik" ifadesini kullandı.

'AKIL, AHLAK, ADALET'

27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni bir parti kuracağını haziran ayında resmen açıklamış ve AK Parti’nin "yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele" vaadini simgeleyen 3Y ile yola çıktığını hatırlatarak, "Biz de 3A ile yola çıkacağız. Akıl, Ahlak ve Adalet. 3Y halledilseydi belki bunlara gereksinim kalmayacaktı. 3Y iddiasıyla çıkılmış siyasi yolculuğun bizim omuzlarımıza yüklediği sorumluluk 3A mecburiyetidir. Akla, ahlaka ve adalete ihtiyacımız var" demişti.

RESMİ BAŞVURU 28 EKİM'DE

Haber Global'den Özgür Feyiz'in haberine göre, parti için resmi başvuru 28 Ekim'de yapılacak. Parti ismi olarak ise 3 seçenek üzerinde duruluyor. Yeni partide yeni isimler de yer alacak. Bu isimler için 'Liyakatli şöhretsizler' tanımlaması yapılıyor.

Teşkilatlar için İYİ Parti eski Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'i görevlendiren Ağırailoğlu, yeni partinin kurulması konusunda son aşamaya geldi. Tüzük tamamlandı, parti çalışmalarının yapılacağı genel merkez hazırlandı.

Cumhuriyetin 101. yılı kutlamalarından bir önce, 28 Ekim'de partinin resmi müracaatın yapılacağı açıklanırken, isim ve logo konusu son aşamaya gelindi. Masadaki 3 seçenek var. Partinin isminin “Akıl, Adalet ve Ahlak” ekseninde düşünüldüğü ancak son kararın önümüzdeki günlerde verileceği belirtiliyor.

İLK SEÇİME HAZIR OLACAK

Seçime girme yeterliliğini sağlayacak şekilde il örgütleri hazırlandı. Resmi başvurunun yapılmasının ardından partide görev alan isimler ve parti tüzüğü ise kasım ayı ortasında yapılacak törenle duyurulacak. Partinin resmi olarak kurulmasının ardından 81 ilin tamamında il başkanlığı açılması için harekete geçilecek.

17 İSİM ÖNERİSİ

Gerçek Gündem'den Altan Sancar'ın haberine göre, parti ismi için ajansların yanı sıra siyasal iletişimci ve araştırma şirketleri ile çalışma yürüten Ağıralioğlu’na, içlerinden birinin seçilmesi için şu 17 isim önerisi sunuldu:

• İZ Partisi (İlerleme ve Zenginlik Partisi / İstikrar ve Zenginlik Partisi)
• GÜÇ Parti (Güven, Ümit, Çalışkanlık ve Cömertlik Partisi)
• İLERİ Parti (İstikrar, Liyakat, Eşitlik, Refah ve İlerleme Partisi)
• DENGE Parti (Demokrasi, Eğitim, Nesil, Gelenek, Eşitlik)
• HEDEF Partisi (Hak, Erkinlik, Dinî Erdem ve Fıtrat)
• ADA Parti (Adalet, Dürüstlük ve Akıl / Akıl, Doğru Ahlak)
• VAR Parti (Vatan, Adalet, Refah / Varlık, Adalet ve Rehber)
• AY Parti (Açık Yol Partisi / Adalet ve Yurt Partisi / Adalet ve Yükseliş Partisi/Atılım ve Yükseliş Parti)
• İLKE Partisi (İlerleme ve Liyakat Partisi)
• HİLAL Partisi (Hukuk, İleri Liyakat ve Adalet Partisi)
• DİNAMİK Parti (Dijital İlerleme, Nitelik, Akılcılık ve Kalkınma Partisi)
• İNŞA Partisi (İnovasyon, Nitelik, Şeffaflık ve Adalet Partisi)
• UFUK Parti (Uygulamalı Fikirler, Uyum ve Kalkınma Partisi)
• EDİP Partisi (Evrensel Değerler ve İlerleme Partisi)
• TEK Parti (Toplum ve Ekonomik Kalkınma Partisi)
• TEK Parti (Teknoloji, Eşitlik ve Kalkınma Partisi)
• UMUT Parti (Uyanış/Uzlaşma, Medeniyet ve Umut)

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

1 Şubat 1972'de Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1995 – 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Bu dönemden sonra, aktif olarak siyasî faaliyetlerine devam eden Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı oldu ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katıldı, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçildi, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü.

2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yaptı. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etti.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER