Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na açılan davaya yönelik ilk yorum: Cesedimizi çiğnemeniz lazım

This browser does not support the video element.

Nazlıcan Ermiş nazlianermis@gmail.com

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan 3.5 yıl hapis istemli davaya ilişkin ilk yorumunda, "Sayın Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için, mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de verdiği bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu bugün Aliağa Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özgür Özel, CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan davaya ilişkin konuştu. Özel, "Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan!" dedi.

Özgür Özel şöyle konuştu:

Dün öğrendik ki önceki genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na 3.5 yıl hapis ve siyasetten men cezası talep eden bir iddianame hazırlanmış ve kendisini birileri yargılamak istiyor. CHP'nin genel başkanlığını devraldığım sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün oturduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. Tüm genel başkanlar gibi, Atatürk boynunda idam fermanıyla bu yola çıkmıştır, suikast girişimlerine muhatap olmuştur ve canını ortaya koyup bu ülkeyi kurtarmış ve Cumhuriyet'i kurmuştur. İsmet Paşa, savaş meydanlarında canını ortaya koymuş, suikast girişimlerine muhatap olmuş, her türlü tehdide rağmen dimdik durmuş bir genel başkanımızdır. Bülent Ecevit, 'Suikast girişimi olacak, mitingini iptal et' diyenlere, 'O mitingi yapacağım, ben görevimi yapacağım onlar da görevini yapsın' deme cesaretini göstermiş, uğradığı girişim sırasında dahi dimdik ayakta durmuş bir genel başkanımızdır. Altan Öymen, 12 Eylül darbesinden sonra cezaevinde yatmıştır. Deniz Baykal cezaevinde yatmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın kurşunlarına hedef olmuştur, şehit cenazesinde linç girişimine uğramıştır. Genel başkanlığımın daha ilk günlerinde kendi memleketimde organize edilen bir güruh tarafından cenazeye sokulmamak, -ki emniyetin ve valiliğin bu hazırlıktan haberdar etmesi durumunda- 'ölümü göze alırım, kendi memleketimde cenazeye gitmemeyi göze almam' deyip saldırıya uğramışımdır. Hiçbirimiz Atatürk'ün emanetine sahip çıkarken bir adım geri atmadık. Kemal beye karşı yapılan bu suç duyurusu, MHP'nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin ve gündemden düşmüş olmanın, milletin gözünden, gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, kendi evlatlarının kanını Ankara'da sokak ortasında bırakmış olmanın kusurunun, ayıbını örtmek için yaptıkları ve gönderdikleri yerde de kendi etkileri altında olan, atanmalarına vesile oldukları bir takım silahşörleri tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame Sinan Ateş'in kanını örtmez. Kendi evlatlarını, kendi atadıkları Ülkü Ocakları Başkanının Ankara'nın ortasında uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler tarafından öldürülmüş olmasını da, o cinayet duyulduğu andan itibaren MHP'den bir taziye tweeti, bir taziye telefonu, bir cenazeye katılım her şeyi bıraktım geride kalan iki kız evlada sahip çıkma yapamayacak sorumluluğu örtmez, örtemeyecek. Sayın Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için, mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu yargılayacaklarsa, o sanık sandalyesinde gidip oturur mu? Bence oturmamalı. Onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım, hepsi haddini bilsin. CHP'nin hangi genel başkanını korkuttunuz da, sindirdiniz de bir önceki genel başkanı sindireceksiniz? CHP'nin üyeleri Kemal beyi yargılatmaz, çok istiyorsanız hep birlikte geliriz bizi yargılayacaksınız.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER