Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

İYİ Parti'den üyelerin karar verme süreçlerine daha etkin katılımını sağlayacak Sen-Seç uygulaması

İYİ Parti, yalnızca üyelerine açık olacak ve üyelerinin karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasını sağlayacak Sen-Seç uygulamasını tanıttı. Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, "Partimizin üyelerinin partinin karar verme süreçlerinde daha etkin, kapsayıcı, katılımcı olabileceği bir yapıyı var etmek için dijital bir uygulama geliştirdik" dedi.

İYİ Parti, karar alma mekanizmalarında üyelerinin katılımını artıracak bir telefon uygulamasını hayata geçiriyor. 2022 yılının sonlarında çalışmalarına başlanan ve bugün son halini alan Sen-Seç uygulaması, yapay zeka desteğiyle parti üyelerinin görüşlerini ve eğilimlerini belirlemede karar alma mekanizmasına katkı sağlayacak.

Yalnızca üyelere açık olacak uygulamayla ülke gündemine dair gelişmeler ışığında, profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan soru setleri parti üyelerine bildirim olarak gönderilecek. Ayrıca TBMM çalışmalarında, çoktan seçmeli soruların yanı sıra açık uçlu sorularla da TBMM gündemine taşınması istenen başlıklar belirlenecek.

Bu seçimler ışığında, aynı zamanda üyelerin kararlarındaki demografik kırılımlar da belirlenecek ve böylece geniş bir veri ortaya çıkacak. Bu veriler, İYİ Parti’nin kullandığı yapay zeka destekli altyapıyla değerlendirilecek ve kümelendirilecek. Yapay zekâ içinde oluşan partiye dair hafıza, partinin ilerleyen süreçlerde farklı veya benzer konularda üyelerinin tutumuna dair muhtemel sonuçları da parti yönetimine sunacak. Böylece demokratik katılım süreçleri teknolojik bir imkân üzerinden arttırılırken, bir yandan da bu katılımın sonuçları kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacak.

Her bir parti üyesinin, uygulamayı indirdiği ve kullanıcı oluşturduğu andan itibaren bir profili oluşacak. Bu profilde, parti politikalarının şekillendirilmesinde katılım sağlayan üyelerin “İYİ Sıralama” sekmesi sayesinde katılımlarının derecesini görebilecekleri bir profil sayfası olacak. Katılım sağlayan üyeler, genel merkezimizin belirlediği mekanizmalarla katılımlarını bir üst seviyeye taşıma imkanı elde edecek.

"Hızlı karar verme süreçlerinde yapay zekayı kullanarak tabanımızın tutumunu büyük oranda tahmin edebilme imkanını sağlayacağız"

Uygulamanın tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, şunları söyledi:

"Ülkemizde anayasayla ilgili birtakım tartışmalar var. Bütün bu tartışmaların nihai hedefi ülkemizi daha demokratik, hukuk devletinin var olduğu bir yapıya kavuşturabilmek. Sadece hükümet sistemlerinin demokratikleşme sürecini etkilediğini iddia etmek zor. Birçok faktör var. O ülkenin sosyolojisi, kültürü, tarihi, zamanında seçim sistemi, siyasi partilerin yapıları, karar verme süreçleri o ülkede demokratikleşmenin sağlamlaşması açısından son derece önemli. Bu çalışmayı bu zeminde hazırladık. Partimizin üyelerinin partinin karar verme süreçlerinde daha etkin, kapsayıcı, katılımcı olabileceği bir yapıyı var etmek için dijital bir uygulama geliştirdik.

Ekim ayının başında, Meclis'in açılmasıyla beraber aplikasyonumuzun linkini bütün üyelerimizle paylaşacağız ve ekim ayıyla beraber bütün üyelirimizin bu uygulamayı kullanabileceği altyapıyı tamamlamış olacağız. Teşkilatlarımız bazında bir eğitim çalışması yaparak tabanımızın sesini daha etkin ve aktif duyacak bir hale getireceğiz. Vereceğimiz araştırma önergelerinde önceliğimizin ne olacağından tutun da gündemdeki birçok konuyu üyelerimizin de görüşüne başvurarak onların da karar verme süreçlerinde daha etkin olabileceğini var ediyoruz.

Yapay zekayı kullanarak hızlı karar alma, yapay zeka sayesinde üyelerimizin bu aplikasyonu kullanarak vermiş olduğu bilgileri, anketlere vermiş olduğu cevapların bir simülasyonla ileride ortaya çıkabilecek ve hızlı karar verme süreçlerinde yapay zekayı kullanarak tabanımızın tutumunu ve o konuda nasıl bir refleks vereceğini de büyük oranda tahmin edebilme imkanını sağlayacağız. Bu bize karar mekanizmalarında çok daha süratli imkanını sağlıyor."

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER