Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Sivas'ta şarampole devrilen otobüsün şoförü: Kasten yaptım, yoksa hepimiz ölmüştük

This browser does not support the video element.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaralanan 24 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Şoför, tek şeritli yolda hatalı sollama yapan bir araç nedeniyle yolcuları kurtarmak için otobüsü şarampole devirdiğini söyledi. Bir yolcu da "Hayatımızı kurtaran şofördür" dedi.

Ankara’dan Van'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün Sivas'ın İmranlı ilçesinde, Sivas-Erzincan kara yolu Çukuryurt mevkisinde şarampole devrildi.

Kazada en az 24 kişi yaralandı.

Yeşil Erciş Seyahat'e ait otobüsün şoförü Cafer Kılıç, "tek şeritli yolda sollama yapan araca çarpmamak için otobüsü bilinçli olarak yolun kenarına devirdiğini" belirtti.

Kılıç, "Seyir halindeyken gittiğim istikamette yol yapımı vardı. Karşıdan bir araç geliyordu. Bize vurmasın diye mecburen aracı şarampole çevirdim. Tek şeritli yolda sollama yaparken bu kadar insanı öldürüyordu. Aracı şarampole yan yatırdım. Herkesin canını kurtardım. Muavinim yanımdaydı. O kadar soğukkanlı davranmasam kesinlikle hepimiz ölmüştük" ifadelerini kullandı.

"Hayatımızı kurtaran şofördür"

Otobüste yolcu olarak bulunan Veysel Memiş, "Ben 16'ncı koltukta oturuyordum. Hayatımızı kurtaran şofördür. Karşıdan gelen araç direkt otobüsün üzerine geliyordu. Şoför aracı sağa attı. Sağa atınca da çok şükür kurtardı" dedi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER