Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Mustafa Sandal'dan Özgür Özel'e 'Gebze' tepkisi: Şu saat oldu sizden yine ses yok

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde dün çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü olarak bulundu. Hayvanların iğneyle zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilirken, hayvanseverler ve bazı milletvekilleri bölgeye akın etti. Şarkıcı Mustafa Sandal ise X hesabından, "Sn. Özgür Özel, şu saat oldu sizden yine ses yok. Haritada işaretledim, ana muhalefet lideri olarak top sizde!" paylaşımı yaptı. Özel'den ise ilerleyen saatlerde açıklama geldi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde dün 45 hayvanın ölü bulunmasına ilişkin tepkiler sürüyor. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gece saatlerinde belediyenin sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Görüntüleri ben de seyrettim, ben de çok üzüldüm. Sokaklardan cansız olarak toplanan, tedaviye cevap vermeyip ölen, barınağımızda gözetim altındayken hayatını kaybeden hayvanları bir yerde toplayıp, uygun usullerde gömüyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız" dedi.

DUYAN BÖLGEYE KOŞTU

CHP Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler ve Mühip Kanko, CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve hayvanseverler, aşanan bu olay üzerine bölgeye giderken, sosyal medyada da tepkiler dinmek bilmiyor.


HARİTADA YER İŞARETLEYİP PAYLAŞTI

Konuyla ilgili tepkisini gösterenlerden biri de şarkıcı Mustafa Sandal oldu. Mustafa Sandal bir taraftan yaşanan bu katliamı protesto ederken, diğer yandan da, konuyla ilgili herhangi henüz bir açıklama yapmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştirdi.

Gebze Hayvan Barınağı'nı haritada işaretleyip, Özgür Özel'i de etiketleyerek bir X paylaşımı yapan Mustafa Sandal, "Sn. Özgür Özel, şu saat oldu sizden yine ses yok. Haritada işaretledim, ana muhalefet lideri olarak top sizde! #GebzedeKatliamVar @eczozgurozel" ifadelerini kullandı.

ÖZEL'DEN BEKLENEN AÇIKLAMA İLERLEYEN SAATLERDE GELDİ

Bu eleştirilerin ardından, Özgür Özel'den konuyla ilgili bir açıklama geldi...

Manisa Soma'da düzenlenen Yırca Zeytin Şenliği'nde konuşan CHP Genel Başkanı Özel, "Dün Gebze’de 50 hayvan, 50 can zehirlenerek öldürüldü. Niye, bu yasa onların kulağına gizlice, bunu söylüyor diye. İlk niyet oydu. Al, 60 gün sonra öldür. Buna siz, biz, vicdanlı insanlar karşı çıkıyor diye öldürüp kapattılar üstünü. Ama bizim CHP’li belediye başkanlarının bilincinde olmayan belediye başkanı gerekli tedbirleri almadığı için maalesef, büyük bir katliamla karşı karşıyayız. Bunun peşini asla ve asla bırakmayacağız" dedi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER