Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Milas’taki orman yangını 2. günde kontrol altına alındı

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını kara ve hava ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın, dün saat 15.15 sıralarına Milas ilçesinin kırsal Sekköy Mahallesi’ndeki ormanda çıktı.

Yangına ilk etapta havadan 8 helikopter ve 4 uçak ile müdahale edilirken, karadan 32 arazöz, 160 orman işçisi, jandarmaya bağlı 3 TOMA, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 10 itfaiye aracı, 7 su tankeri, 5 ilk müdahale aracı, 3 dozer, Yeniköy- Kemerköy Termik Santrali’ne bağlı 7 itfaiye aracı ve çok sayıda gönüllü ile müdahale edildi.

Havanın kararmasıyla birlikte 2 gece görüşlü helikopter kullanıma alındı. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Çakıralan köyü boşaltıldı

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla Çakıralan köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. 60 haneli ve 350 nüfuslu köyde bir ahır zarar görürken, alevler bölgedeki mezarlığa kadar ulaştı. Öte yandan, yangının elektrik tellerinden çıkmış olabileceği değerlendiriliyor.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte, yangına uçak ve helikopter ile müdahale yeniden başladı. Yangının kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangının etrafının çevrildiği belirtildi.

Yangın Kontrol altına alındı

Sekköy mevkisindeki ormanlık alanda dün başlayan ve gece boyunca devam eden yangına, gece görüşlü iki yangın söndürme helikopteri, çok sayıda arazöz, orman işçileri, itfaiye ve iş makineleri müdahale etti.

Sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangında, kara ekipleri soğutma çalışmasına devam ediyor.

Yangın bölgesinde bazı evlerin bahçeleriyle iki ahırın zarar gördüğü öğrenildi.

Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 60 hektarlık ormanlık ve zeytinlik alan zarar gördü.

Öte yandan, yanan alanlar dron ile görüntülendi. Kayıtlarda yangının geniş alanda yol açtığı tahribat görülüyor

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER