Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Mersin’de karşı şeride geçen yolcu otobüsü, 3 araçla çarpıştı: 10 ölü, en az 30 yaralı var

Mersin-Adana otoyolunda meydana gelen biri otobüs 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ilk bilgilere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı.

Kaza, saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Yenice Mahallesi Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana geldi. Diyarbakır- İstanbul seferini yapmakta olan Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 88 21 plakalı yolcu otobüsü, ismi henüz öğrenilemeyen şoförünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrilerek çelik bariyerleri yıkıp, karşı şeride geçti.

Adana yönüne geçen otobüs, sürücülerinin kimliği öğrenilemeyen 01 DT 341 ile 01 ALU 521 plakalı otomobiller ve 27 TD 342 plakalı kamyonla çarpıştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine Mersin ve Adana'dan çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Kaza nedeniyle otoyolda Adana istikameti trafiğe kapandı. Ölenlerin kimliğini tespit etmek ve yaralı sayısını belirlemek için ekiplerin çalışması devam ediyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de meydana gelen zincirleme trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, "Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi mevkide otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

MERSİN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TAG Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 30 kişi yaralandığını bildirdi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER