Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Martı TAG: Sürücülerimiz paylaşımlı yolculuk için vergi ödeyecek

Martı TAG, Maliye Bakanlığı'nın yeni bir düzenleme ile paylaşımlı yolculuğu vergilendirdiğini duyurdu.

Martı TAG, Maliye Bakanlığı'nın yeni bir düzenleme ile paylaşımlı yolculuğu vergilendirdiğini açıkladı

Martı TAG'dan yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından getirilen düzenlemeyle, paylaşımlı yolculuk sektöründe sağlanan kazanç kayda alınarak vergilendirilecek. Böylelikle sadece Martı TAG faaliyetlerinden vergi olarak Hazine'ye birkaç yıl içinde yıllık 1 milyar dolar civarında ek kaynak yaratılacağı hesaplanıyor. TAG sürücüleri, paylaşımlı yolculuk gelirleri üzerinden vergi ödeyecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, paylaşımlı yolculuk sektöründe faaliyet gösteren sürücülerin vergi mükellefi olmalarına hükmetti."

"Sürücüleri kendi şirketlerini kurmaya ve vergi ödemeye teşvik edeceğiz"

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem de Türkiye'de paylaşımlı yolculuğun resmileşmesi ve kronik taksi sorununun kökten çözümü için uzun bir zamandır çaba sarf ettiklerini kaydederek Maliye Bakanlığı'na paylaşımlı yolculuğun önünü açtığı için teşekkür ettiğini söyledi. Öktem, "Martı TAG, 200 bin sürücü ve 5 milyon yolcudan oluşan dev bir ulaşım ekosistemine dönüştü. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Vakit kaybetmeden Martı TAG sürücülerini kendi şirketlerini kurmaya ve vergi ödemeye teşvik edeceğiz" dedi.

.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER