Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Malatya'da 5.9'luk deprem.. Bakan Yerlikaya: 187 vatandaşımız depremden etkilendi, 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor

This browser does not support the video element.

Bakan Yerlikaya ve AFAD sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı" şeklinde açıklama yaparken AFAD, "Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" dedi. Malatya ve Elazığ, Şanlıurfa, Batman ve Adıyaman'da okullar 1 günlüğüne tatil edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya: "(Malatya'daki deprem) 187 vatandaşımız depremden etkilendi, 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Bakan Yerlikaya depreme dair sosyal medya hesabından "Malatya’nın Kale ilçesinde . büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Malatya Valiliği: Malatya'da okullar 1 günlüğüne tatil edildi

Malatya Valiliği, Malatya'da okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

ELAZIĞ VALİSİ NUMAN HATİPOĞLU: CAN KAYBI YOK BU EN BÜYÜK TESELLİMİZ

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 'Şu ana kadar herhangi bir ihbar yok. Bir binadan korkup atlayanlar var. Onlarla ilgili müdahaleler sürüyor. Can kaybı söz konusu değil. Büyük bir panik havası olmasa da vatandaşlarımız binaları terk etti. Can kaybı yok bu en büyük tesellimiz. Ekiplerimiz sahada. Yıkımla ilgili herhangi bir durum yok.' açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ER: ŞU AN OLUMSUZ DURUM YOK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde şu ana kadar olumsuz durum yaşanmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sami Er, "Depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" paylaşımını yaptı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklama, "Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya merkezli depremin ardından Bakanlık ekiplerinin depremin hissedildiği bölgelerde psikolojik destek çalışmalarına başlaması talimatı verdi.

BAKAN KURUM: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

ŞANLIURFA BELEDIYE BAŞKANI, DEPREME BASIN TOPLANTISINDA YAKALANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme basın toplantısında yakalandı. Kısa süreli panik yaşanırken, Gülpınar, toplantıyı yarıda bırakıp AFAD İl Müdürlüğüne geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Müzik Şehri Şanlıurfa projesine ilişkin basın toplantısında konuşurken, Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem oldu. Deprem paniğe neden olurken bazı kişiler tekbir getirdi. Bu sırada gazeteciler yaşanan panik anlarını çekmeye çalıştı. Deprem nedeniyle Başkan Mehmet Kasım Gülpınar da toplantıyı yarıda kesip, AFAD İl Müdürlüğüne geçti.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN MALATYA'DAKİ DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerin ivedilikle psikososyal destek çalışmalarına başladığını bildirdi.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrası PSD ekiplerimiz ivedilikle hazırlıklarını tamamlayarak psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verdi.

BAKAN URALOĞLU MALATYA'DAKİ DEPREMDE ULAŞIM VE HABERLEŞMEYE DAİR SORUN TESPİT EDİLMEDİĞİNİ BİLDİRDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'da meydana gelen depremin ardından saha tarama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir." bilgisini verdi.

Uraloğlu, Malatya'nın Kale ilçesinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Depremin ardından ilgili kurumların saha tarama çalışmalarının devam ettiğini anlatan Uraloğlu, "Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun." ifadelerini kullandı.

MALATYA'DAKİ 5,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMIN ARDINDAN 30 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'daki 5,9 büyüklüğünde depremin ardından 30 artçı sarsıntı meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'daki 5,9 büyüklüğünde depremin ardından 30 artçı sarsıntı yaşandı.

Artçı sarsıntıların 1,2 ila 3 büyüklüğü aralığında meydana geldiği belirlendi.

ŞANLIURFA, ADIYAMAN, BATMAN VE ELAZIĞ'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Malatya merkezli deprem nedeniyle il valiliklerinden yapılan açıklamalara göre Şanlıurfa, Adıyaman'da, Batman ve Elazığ'da da okullar 1 gün tatil edildi.

MALATYA'DAKİ DEPREM ANINDA DAĞDA TOZ BULUTU OLUŞTU

ELAZIĞ'DA BİR APARTMAN, MALATYA'DAKİ DEPREMDE KISMEN HASAR GÖRDÜ

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elazığ'da Rüstempaşa Mahallesi Dağıstan Sokak'taki 8 ailenin yaşadığı 4 katlı Dağıstan Apartmanı'nda kısmen hasar oluştu.

Apartmanda oturan 50 yaşındaki Şerife Çelikel, AA muhabirine, apartmanın 3'üncü katında yaşadığını söyledi.

Deprem sırasında komşusunun evinde olduğunu anlatan Çelikel, şunları kaydetti:

"Deprem sırasında komşum bayıldı, ona müdahale ettim. Bina üstümüze gelecek gibi oldu, bayağı bir sıkıntı oldu. Apartmandakilerin hepsi merdivenden indi. Anlatılacak gibi değil. Bu bina dördüncü depremi gördü. Yine olursa binadan kimse sağ çıkamaz. AFAD, polis aracı ve ambulans geldi. Apartmanımızda güvenlik önlemi alındı. Deprem anının şokunu atmış değilim. Duvarlar yıkıldı, küçük kiler niyetine kullandığım oda vardı, onun tavanı gitti. Yeni temizlik yapmıştık, badana tamirat yaptırmıştık, yine aynı şekil oldu."

Seher Çelikel de deprem anında kahvaltı hazırladığını belirterek, daha önce de depremi yaşadığı için binadan hemen çıktığını anlattı.

"Apartmanda yine aynı şekilde sıkıntı oldu, dışarıda yine komşular. Tekrar binaya girmek istemiyorum." diyen Çelikel, sarsıntıyı şiddetli şekilde hissettiğini dile getirdi.

Her deprem sonrası binanın kolonlarının sağlam olduğunun belirtildiğini ve gerekli tadilatlardan sonra binada kalmaya devam ettiklerine değinen Çelikel, "Biz gerekli tadilatı yapıyoruz, bir sonraki depremde aynı şekilde, aynı korku, aynı stresi ve aynı hasarı alıp tekrar oturmaya devam ediyoruz. En azından orta hasar veya yüksek hasar verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ VALİLİĞİ AÇIKLADI: 94 YARALI, 2 BİNA AĞIR HASARLI

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, depremde 94 kişinin yaralandığını, 2 binanın ağır hasar aldığını söyledi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER