Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Kılıçdaroğlu'ndan, Adalet Bakanlığı'nın kovuşturma izni sonrası KRT'ye özel açıklama: Hodri meydan

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında Savcılık tarafından istenen kovuşturma iznine Adalet Bakanlığı'nın izin vermesine ilişkin ilk değerlendirmeyi KRT'ye yaptı. Kılıçdaroğlu, "Avukatıma; başlayan bu yargı süreci yoluyla Erdoğan’ın sahteciliğini ve bu sahtecilik faaliyeti içerisindeki katkısını ispatlama talimatı verdim! Emin olun ki Erdoğan’ın yapmış olduğu sahtecilikleri, kötü kişiliğini kamuoyunun önüne sereceğim. Hodri meydan" dedi.

CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, geçtiğimiz seçimlerde hazırlanan montaj videoya gösterdiği tepki nedeniyle CİMER’e yapılan bir şikayet sonrası hakkında Savcılık tarafından kovuşturma izni için fezleke hazırlandı. Adalet Bakanlığı ise kovuşturmaya izin verdi.

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin ilk kez KRT'ye değerlendirmede bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Erdoğan tarafından bütünüyle montaj videolar hazırlatılmış, üstüne üstlük utanmadan sıkılmadan bu sahte videolar miting meydanlarında bizzat Erdoğan tarafından yayınlatılmıştı!

Dahası Erdoğan, bu videoların sahte-montaj olduğunu da ikrar etmişti!

Ben de o süreçte “Sahte video hazırlayana sahtekar denir, sahtekardan da Cumhurbaşkanı olmaz” şeklindeki sözlerimle Erdoğan’ı eleştirmiştim. Ne ilginçtir ki suç konusu sahte-montaj videoları hazırlayıp yayınlayanların peşine düşmeyen Savcılık, hakkımda dava açma iradesini ortaya koymuş!

Tam anlamıyla Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır misali…

Allah aşkına sahtecilik yapana ne denir?

Sahtecilik yapandan Cumhurbaşkanı olur mu?

Yanıtını kamuoyu versin…

Ancak Savcılığın yarattığı bu güzel fırsatı da değerlendireceğim: Avukatıma; başlayan bu yargı süreci yoluyla Erdoğan’ın sahteciliğini ve bu sahtecilik faaliyeti içerisindeki katkısını ispatlama talimatı verdim!

Emin olun ki Erdoğan’ın yapmış olduğu sahtecilikleri, kötü kişiliğini kamuoyunun önüne sereceğim.

Hodri meydan!"

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER