Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki zorla getirme kararı kaldırıldı

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile alakalı verilen zorla getirme kararı kaldırıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dün verilen zorla getirilme kararının kaldırıldığını duyurdu.

Çelik, "İstanbul 48 Asliye Ceza Mahkemesi, infial yaratan kararından geri adım attı! İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı.." dedi.

Ne olmuştu?

CHP’nin 17 Ekim 2023’deki grup toplantısında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukat Mustafa Doğan İnal’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın dün gerçekleşen duruşmasına, müşteki Mustafa Doğan İnal ile Kılıçdaroğlu’nun avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Uğur Çelik, müvekkilinin ikametgah adresinin Ankara olduğunu belirterek, Ankara’ya talimat yazılmasını talep etti. Müşteki avukatı ise şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek sanık hakkında zorla getirilme kararının çıkarılmasını istedi. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Mustafa Doğan İnal ‘müşteki’, Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup Toplantısı'nda İnal’ın adını açıkça kullanarak ‘bu kadar kirli bir adam yoktur’, ‘bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim’, ‘bastır parayı istediğin kararı aldırabilirsin’ gibi söylemlerde bulunduğu aktarıldı. Dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderildiğinin de belirtildiği iddianamede, buna rağmen taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı da kaydedildi.

2 yıla kadar hapis talebi

İddianamede Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Dava 18 Şubat 2025 tarihine ertelendi.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki: Hodri meydan!

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Ben de son nefesime kadar bu halk için mücadele etmekten geri adam atarsan namerdim. Hodri meydan!" dedi.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER